MIJEŠANA SALATA “NA HLADNO”: ZAPIŠITE SEBI OVAJ ODLIČAN RECEPT, TREBAĆE VAM USKOROSalata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.

07_n-e1466323252726

Sastojci:

– 9 kg povrća: kupus, paprika, zelena rajčica, mrkva, luk…
– 1 l octa
– 3 l vode
– 1 vinobran (mislim da je to 10 g)
– 150 g soli
– 200 g šećera

Priprema:

1. Recept je za količinu od 9 kilograma povrća, ali tekućina koju sam napravila bila je sasvim dovoljna za više od 10 kg. Ja sam za svoju uzela 5 kg kupusa, 4 kg paprike i 1,5 kg zelene rajčice.

2. Povrće dobro oprati. Kupus naribati, a papriku i zelenu rajčicu narezati na tanke rezance, odnosno listiće. Sve staviti u jednu veću posudu i dobro izmiješati.

3. Ocat, vodu, šećer, sol i vinobran izmiješati i odmah, na hladno, zaliti povrće. Malo promiješati. Čini se da je malo tekućine, ali već za 10-ak minuta povrće “padne”. U toj otopini neka stoji 24 sata. Vidjet ćete, poslije sve bude natopljeno u otopini.

4. Nakon 24 sata salatu stavljati u dobro oprane boce, (tegle, dunstflaše…). Bitno je dobro stisnuti, da u bocma NE OSTANE tekućine. Ja sam bočice naslanjala na trbuh, naopačke i “gurala” salatu, da se što više nabije. Teglice zatvoriti.

5. Prije posluživanja salatu maaaalo pouljiti. Izvrsna je!

Salata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.


Izvor: colinarika.comPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline