MIGRANT SILOVAO, PA UDAVIO DJEVOJKU (19): Avganistanac ubio kćerku visokog zvaničnikaTinejdžer iz Avganistana (17) uhapšen je juče zbog silovanja i ubistva 19-godišnje Marije Ladenburger sredinom oktobra u nemačkom gradu Frajburgu.

marija-ladenburger-foto-facebook-1480864442-1050493

Nemački mediji pišu da je žrtva ćerka visoko rangiranog evropskog zvaničnika i druga devojka u tom gradu koja je brutalno ubijena i silovana tokom poslednja dva meseca.


Njeno telo pronađeno je Frajburgu, blizu granice sa Švajcarskom sredinom oktobra. Marija (19), studentkinja medicine, silovana je, a potom udavljena, nakon čega je njeno telo bačeno u reku Drajzam.

“Vraćala se sa žurke oko pola tri ujutru. Kao i obično, kući je išla biciklom. Bila je žrtva napada i seksualnog nasilja”, saopštio je David Miler iz nemačke policije.

Na mestu zločina pronađena je duga muška crna dlaka delimično ofarbana u plavo i crni šal koji je Marija nosila te noći. Tragovi DNK koji su pronađeni na njenoj kosi i šalu nisu se poklapali ni sa jednim koji nemačka policija ima u svojoj bazi. Tada su istražitelji pregledali nadzorne kamere u okolini mesta gde je pronađeno njeno telo.

Na snimcima nadzornih kamera iz tramvaja, policija je zapazila migranta za kog je navedeno da “ima jako specifičnu frizuru i dugu kosu delimično ofarbanu u plavo”.

Mediji u Nemačkoj pišu da je nesrećna devojka ćerka visokog evropskog zvaničnika Klemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije. Tinejdžer iz Avganistana priveden je u petak, posle čega je priznao ubistvo, a suđenje bi trebalo da počne početkom sledeće godine.

Policija trenutno pokušava da utvrdi da li je migrant koji je priznao ubistvo, odgovoran za ubistvo još jedne devojke. Reč je Karolin G. (27) koja je silovana, a potom ubijena dok je džogirala nedaleko od grada. Na mestu zločina nije bilo DNK tragova.

U Nemačkoj broj kriminalnih dela migranata svakog dana je u porastu, zbog čega uprkos naporima Angele Merkel da nastavi sa politikom otvorenih vrata, sve veći broj Nemaca otvoreno se protivi dolasku migranata.


Izvor: Dejli mejlPOGLEDAJTE JOŠ
loading...