METEOROLOZI OTKRIVAJU: Evo kakva nas zima očekuje, biće HLADNIJA nego prethodne!U regiji se u narednom periodu ne očekuju padavine, izjavila je danas prognostičar Mirjana Gulan dodajući da je suh i stabilan period pred nama.

100068_1vrnjacka-banja-zima-sneg-foto-nemanja-pancic-1451911660-817527

“Ne očekuju se padavine u narednom periodu čak ni neke minimalne količine. Suh i stabilan period je pred nama, a što se tiče rijeka u principu slijedi jedna povoljnija situacija i nivo vodostaja će biti u opadanju”, rekla je Gulan.

Zima hladnija nego prethodne

Kada je riječ o prognozi za zimu, Gulan kaže da je procjena da će zima biti malo hladnija nego što su bile prethodnih godina.

“Prethodnih par godina zime su bile relativno tople sa malom količinom snijega, a ove godine očekujemo nešto hladniju zimu, ali ne ekstremno hladniju u smislu velikog snijega ili klimatskih temperatura”, rekla je Gulan.

Ona je istakla da se narednih dana ne očekuju neke značajnije promjene i da će vrijeme biti slično kao i tokom današnjeg dana – umjereno oblačno uz sunčane periode.

Gulan je navela da se od četvrtka očekuje povećanje temperatura i to kako jutarnjih, tako i maksimalnih dnevnih.

“Nećemo više imati jutarnjih mrazeva, ali će temperature ući u opseg normalnih vrijednosti za ovo doba godine, a to je negdje između 10 i 15 stepeni. Padavina u narednim danima nema, nema ni snijega”, rekla je Gulan dodajući da se prve padavine očekuju u subotu popodne i u noći na nedjelju.


Izvor: Kurir.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline