Mercedes predstavio autobus budućnosti…

Rasprave o tome jesu li autonomni automobili dovoljno sigurni za vožnju su upravo posljednjih dana vrlo intenzivne, nakon niza slučajeva u kojima su autonomna vozila sudjelovala u saobraćajnim nesrećama traže se argumenti “pro et contra”.

1468917156_mercedes-benz-future-bus

Ali, ako je netko pomislio kako će to zaustavilt industriju i napredak autonomnih vozila, priča ima sasvim drugačiji epilog, više nema nikakve sumnje kako ćemo u vrlo bliskoj budućnosti svjedočiti sve većem broju autonomnih automobila na cestama.

Zapravo, ne samo automobila, jer Mercedes-Benz je upravo predstavio svoj novi model autonomnog autobusa. Prigodno nazvan “Future Bus” odradio je svoju prvu vožnju ulicama Amsterdama.

Izgleda, naravno, u skladu s brandom Mercedes-Benza, vrlo impresivno i moćno, u njega je ugrađen sustav autonomne vožnje i navigacije nazvan “City Pilot”, koji je vrlo sličan sistemu “Highway Pilot”, kojega je Mercedes-Benz namijenio svojim autonomnim kamionima.

U probnoj vožnji sve je prošlo bez ikakvih problema, a tako nekako će izgledati i stvarne vožnje Future Busa, u kojem će uvijek biti prisutan vozač, što ne znači da će nužno i upravljati autobusom, baš suprotno.

Njegova će uloga, zapravo, biti nadgledanje i intervencija u slučaju da se za njom ukaže potreba.

U prostoru za putnike će biti i dio gdje će moći napuniti svoje pametne telefone ili prijenosnike, provjeriti aktuelne vijesti i sve relevantne informacije za velikim zaslonima.

Pogledajte video:

Izvor: dnevnik.hr