MEDIJI O VEZI HAARPA I ZEMLJOTRESA U ITALIJI: Sada miruje, ali uskoro ponovo počinje! Evo i kada…

Teorije zavere pratile su istraživače na Aljasci od samog početka planiranja izgradnje istraživačke ustanove na aljaskoj obali Pacifika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva asocijacija na skraćenicu HAARP mnogo govori o ljudima. Nekima je prva asocijacija album britanske grupe “Muse”, drugima je pak prva asocijacija klimatska kontrola i izazivanje potresa.

Teoretičari zavera kažu da je Program za istraživanje polarnog svetla (HAARP) odgovoran za gotova sva zla koja se dogode na svetu. HAARP su izgradile američke vlasti kako bi korišćenjem visokih frekvencija istraživali zemljinu jonosferu, ali od samog početka programa u devedesetima, teoretičari zavera govore da je to zapravo postrojenje za kontrolu vremenskih prilika.

Sve je počelo 1995. godine kada je Nik Begič, sin jedne od najmoćnijih političkih pordica Aljaske, objavio knjigu “Anđeli ne sviraju ovaj HAARP”. Na kraju je prodao više od 100.000 primeraka i time su teorije zavera dobile krila.

“Ruski vojni časopis upozorava da će odašiljanje zračenja u jonosferu dovesti do okretanja zemljinog magnetnog polja”, napisao je Begič u svojoj knjizi.

Begič je publici govorio da je HAARP zapravo prototip oružja neograničene snage i nepredvidivih posledica. Jedna od mogućih primena je izazivanje zemljotresa. Teoretičari zavera utvrdili su da je HAARP odgovoran, između ostaloga, za potres na Haitiju 2010. godine. Katastrofalni potres ubio je oko 160.000 ljudi na tom karipskom ostrvu, a teorije o uzroku potresa pojavile su se gotovo istovremeno s vestima o umrlima.

Osim zemljotresa, Begič smatra da istraživačka stanica na Aljasci može kontrolisati ljudsku psihu. On kaže da budući se ljudsko telo većinom sastoji od vode, a molekule vode počinju titrati kad su izložene zračenju HAARP, pa radijacija može ljude učiniti neraspoloženima i vrlo agresivnim.

Posebnu važnost teorijama zavera dao je bivši guverner Minesote i bivši profesionalni rvač Džesi Ventura. On je u svojoj emisiji optužio vlasti da kontrolišu ljudske umove zračenjem HAARP. Optužili su i da su vlasti nenamerno izazvale cunami koji je 2004. godine pogodio Indoneziju.

Nisu samo američki teoretičari uvereni u nadprirodne sposobnosti istraživačkih stanica. Srpski filozof Velimir Abramović jedan je od vodećih teoretičara zavera na našim prostorima. On govori da HAARP direktno utiče na vremenske prilike: “Direktna proizvodnja ciklona nad zadanom teritorijem spada u najjednostavnije HAARP operacije”.

U nedavnom razgovoru za makedonske medije, rekao je da postoje dokazi o kontroli vremena i to na Balkan.

“Sva merenja mojih prijatelja, koji prate HAARP, bivših vojnih stručnjaka, kao i inženjera ‘Teslijanaca’, koji u vikendicama imaju privatne laboratorije i prilagođene merne instrumente vlastite konstrukcije – pokazuju da se na Balkanu već više puta veštački uticalo na atmosferu, jonosferu i uopšrte na geofizički sistem izabranih lokaliteta na Balkanu”, rekao je Abramović.

2014. godine objavljeno je da će američke vlasti završiti istraživanje u sklopu HAARP. Najveći deo mernih instrumenata stavljen je u skladište sredinom te godine i otad ustanova zjapi prazna.

Sve to će se promeniti iduće godine kada će Univerzitet Fairbanks ponovno pokrenuti istraživanje.

“Pet generatora struje smo nedavno testirali i ustanovili da su ispravni. Neke instrumente ćemo morati da popravimo ili zamenimo”, izjavio je istraživač Kris Falen.

Očekuje se da će HAARP ponovno početi s radom početkom iduće godine.

Inače pojedini teoretičari zavere kao jedan od primera spominju i jučerašnji zemljotres u Italiji.

Pogledajte video:

Izvor: Express.hr