MATURSKA FOTOGRAFIJA LIJEPE AMINE OBIŠLA REGIJU: Evo gdje je danas najlajkovanija djevojka…

Te 2015. godine, maturska fotografija Amine Čengić iz Sarajeva za četiri dana prikupila je preko 22.000 lajkova na društvenoj mreži Facebook.

Mediji u regionu su tada prenosili vijest o ljepoti maturantkinje iz Sarajeva, njenoj jednostavnosti i jedinstvenosti. Veliki broj pozitivnih komentara bilo je upućeno ovoj djevojci, a naročito skromnosti, ljepoti i blistavom osmijehu.

Da nije očekivala toliku popularnost za Telegraf.rs potvrdila je i sama Amina, sada dvadesetogodišnja djevojka. Ona kaže da je njena fotografija, koja se nalazila na profilu koji je skasnije zatvorila, prikupila više od 40.000 lajkova.

– To je bilo samo još jedno iskustvo za mene, a iskustava nikad dosta. Okušala sam se i u sebe i spozna život. Neke stvari u životu te promijene, ali mene ovo zaista nije. Za mene je bilo važno da ostanem ono što jesam, da nastavim život sasvim normalno kao i prije – priča ona i dodaje:

– Moja slika je privukla veliku pažnju ljudi širom Balkana. Kao i u svemu, bilo je pozitivnih i negativnih komentara, što razumijem jer svako ima pravo na slobodu govora. Život je lijep da bi ga trošili na to da se mijenjamo zbog drugih. Bez obzira na situacije u kojima se nađemo treba ostati svoj. Trenutno radim u jednog sarajevskoj firmi i zadovoljna sam na onome što mi je život pružio – priznaje ova skromna djevojka, čija ljepota i dalje privlači pažnju javnosti.

Izvor: Telegraf.rs