MASAKR NA BAJRAM – Detalji krvavog pira: Ubio rođenog brata, unuka i bratanca, pa izvršio samoubistvo…Stanovnici sela Glumovo nadomak Skoplja još uvijek su u šoku i ne mogu da poveruju da je njihov prvi komšija Šaban Sulejmani (48) ubio svog rođenog brata Avdilja B. Sulejmanija (56), svog bratanca A.S. (20) i unuka M.S. (33).

U ovom zločinu, koji se dogodio na veliki muslimanski praznik Ramazanski bajram, ranjena je još jedna osoba, najverovatnije žena iz iste porodice, čiji identitet, prema saopštenju policije, još nije utvrđen. Ranjena osoba je preneta na hiruško odelenje Klinike u Skoplju.


Kada je shvatio šta je uradio, Šaban Sulejmani je okrenuo cihev pištolja „Astra A-80“ prema svojim grudima i povukao oroz pred policajcima specijalne jedinice Alfa, koji su došli da ga uhapse.

Prema prvim informacijama istrage, razlog ubistva, a potom i samoubistva su porodični nesporazumi.

Dvije osobe, svog bratanca A.S. i unuka M.S. iz sela Glumovo, Šaban Sulejmani je ubio na ulici Panajot Ginovski na ulazu u selo Kondovo, a treću osobu, vjerovatno iz iste porodice, teže je ranio.

Očevici, komšije i rođaci ubijenih kažu da su kod Šabana Sulejmanija došli njegov bratanac i unuk da mu čestitaju Ramazan Bajram. Tada je, vjerovatno, između njih izbila svađa, nakon čega je Šaban potegao pištolj na njih.

Njegov krvavi pir se tu nije završio. Zločinac je nakon toga sjeo u svoj auto i uputio se u selo Glumovo. Tu je na ulici, ispred lokalne džamije, u automobilu ugledao svog brata Avdilja B. Sulejmanija i bez razmišljanja pucao i u njega, i na mjestu ga ubio.

Nakon trostrukog zločina, ubica se uputio ka svojoj kući udaljenoj nekoliko metara od mjesta gdje je ubio svog brata. Kada su specijalci policijske jedinice Alfa stigli pred njegov dom i rekli mu da baci pištolj i da se preda, Šaban Sulejmani je okrenuo cijev prema svojim grudima i povukao oroz. Metak je i za njega bio smrtonosan.

Rodbina zločinca i žitelji sela Glumovo kažu da je ubica Šaban Sulejmani bio miran čovek, ali potvrđuju da je imao nesporazume sa bratom, bratancem i unukom. I za njegovog ubijenog brata Avdilja B. Sulejmanija imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio omiljen u selu, uvijek vedar i nasmijan, spreman svima da pomogne. Zato niko u selu nije ni mogao da povjeruje da je baš on ubijen i to sa rukom rođenog brata i baš na veliki muslimanski praznik Ramazan Bajram.

Policija tek treba da utvrdi koji su motivi i pravi razlozi neviđenog masakra u Skoplju.

Pogledajte video:


Izvor: telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...