MANIJAK (62) CURICI (14): “Izdrkaj mi k****”. Onda ga je uhvatila njena majka

Tridesetsedmogodišnja Kristina Koren u srijedu je uhvatila 61-godišnjeg pedofila koji je vrebao njezinu 14-godišnju kćer u zagrebačkom naselju Savica. Muškarac je njezinu kćer slijedio iz škole sve do zgrade u kojoj živi.

kristina-koren

Kako piše Večernji list, muškarac je usred bijela dana prišao djevojčici i triput od nje zatražio da ga zadovolji. Preplašena i uplakana, ona je otrčala u stan i majci ispričala što se dogodilo.

“Mama, to je taj!”

“Nije mi ni ispričala do kraja, već sam obukla jaknu i tenisice, primila je za ruku i istrčala van. U sekundi smo izašle iz stana. Upitala sam je može li mi otprilike reći u kojem je smjeru otišao. Krenule smo u jednom smjeru, ali kada sam čula djecu koja se igraju u parku, nešto mi je govorilo da je tamo”, kazala je Kristina Koren dodavši kako je odmah potom nazvala policiju.

U tom trenutku ugledale su sijedog, proćelavog muškarca s debelim naočalama, u tamnoj odjeći, sa žutom vrećicom u ruci kako sjedi u parku i promatra dvije učenice.

“Mama, to je taj! – kroz suze je izustila 14-godišnjakinja koja je prepoznala napasnika koji je u tom trenutku krenuo za dvjema djevojčicama. No, za njim su krenule odlučna majka i njezina kćer. Kada ih je spazio, muškarac se pokušao sakriti iza kontejnera. Čitavo vrjeme majka je bila u telefonskoj vezi s policajcima iz Policijske postaje Kruge govoreći im kamo se napasnik kreće.

“Trčala sam za pedofilom, a policajci za mnom”

“Kada sam u Lastovskoj ugledala policijski auto, bacila sam im se na haubu i prstom im pokazala u kojem je smjeru pobjegao. Ja sam i dalje trčala za pedofilom koji je pokušao pobjeći kroz pothodnik, a policajci su trčali za mnom. Kći je za to vrijeme ostala kod policijskog auta”, opisala je daljnji tijek događaja.

Napasnik je već dospio u Folnegovićevo naselje i ondje se pokušao skriti iza zgrade, no policajci su ga već opkolili.

pxl_290116_12562672

“Na krivu si se namjerio…”

“Ponavljao je: “Nisam kriv, nisam kriv”, a oni su ga pitali zašto je onda bježao. Kada sam ja došla, rekla sam mu: “Znaš ti dobro što si učinio, ali na krivu si se djevojčicu namjerio”, kazala je hrabra žena koja je k tomu i srčana bolesnica, bez desnog atrija. Međutim, ni to je nije spriječilo u odluci da ščepa pedofila.

On je trenutačno u pritvoru zbog spolnog uznemiravanja. Iako u dosjeu nema sličnih mrlja, iz krugova bliskih istražiteljima moglo se čuti da se sumnja da je ista osoba već uznemiravala djecu na Savici.

Izvor: Večernji list