MAMA S NJIM U BOLNICI 24 SATA: 19-godišnjaku treba lijek za život, doktori u Sarajevu…Njegovi najbliži obratili su se javnosti, jer u tome vide praktično posljednju nadu za mladog Admira Muratovića (19).

625434abc3f44559abd6e6db75a55bce

Naime, radi se o devetnaestogodišnjaku koji boluje od teške bolesti, Burkittovog limfoma, tumora visokog stepena malignosti.

To je oblik non-Hodgkinsovog limfoma, u kojem kancer počinje u imunim B-ćelijama. Ovo je najbrže rastući tumor kod ljudi, i povezan je s teškim oštećenjem imunološkog sistema i rapidno je smrtan ako se ne liječi na pravi način.

Doktori sa Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS) su izjavili kako nemaju više preostalih načina i mogućnosti za liječenje, zbog izuzetno teškog stanja Admira.

Ipak, familija je doznala da postoji lijek koji bi Admiru mogao olakšati i pomoći u borbi sa ovom opakom bolešću. Taj lijek kosta 25.000 € i smatra se da je neophodan za njegov život.

– Ovim putem bismo željeli da Vas zamolimo da objavite ovu priču i pružite priliku Admiru da se izbori za život, uz pomoć dobrih ljudi. Admirovo stanje je alarmantno i potrebno je skupiti novac što prije, jer vremena je malo. Ko spasi jedan život, kao da je spasio cijeli svijet. Nemojmo dopustiti da se ovaj život ugasi ovako rano. Unaprijed hvala – navedeno je u poruci koju su Admirovi najbliži poslali portalu Doznajemo.com. Njegova mama je s njim u bolnici 24 sata, i svi se nadaju da će se ova priča ipak završiti na lijep način.

Kontakt tel. familije: 0603491845

1cc54cbb0f7d427fa35808f61374c87c


Izvor: doznajemo.comPOGLEDAJTE JOŠ
loading...