“MAMA, OPROSTI, ALI JA ĆU SE UBITI”: Djevojčica napisala pismo mami, Balkan u šokuMajka devojčice (13) iz Varaždina u šoku je zbog konstantnog zlostavljanja koje proživljava njena ćerka od strane drugara iz škole.

Seksualno-uznemiravanje-maltretiranje-silovanje-devojcica


Međutim, ono što ju je najviše potreslo jeste oproštajno pismo koje je devojčica napisala u kojem je jasno svima stavila do znanja da želi da oduzme sebi život.

– Dragi moji prijatelji i porodice. Meni je stvarno žao ali to više ne mogu da podnesem. Ili me neko zeza u školi ili se svađam sa mamom. Meni je stvarno dosta svega – napisala je 13-godišnja devojčica iz Varaždina.

Majka i ćerka svakodnevno razgovaraju o tome šta se dešava u školi, međutim, devojčica je jako zatvoena. Majci je jako dugo trebalo da sazna da su površinske rane na njenim rukama zapravo nastale od skalpela. I to ih je devojčica sama sebi nanela!

– Mama, kad se posečem, boli me ruka, a ne tu, u prsima – bilo je njeno objašnjenje.

Zlostavljanje-pismo-2

Zato je majka rešila da o vršnjačkom zlostavljanju javno progorvori.

– Moja devojčica je mirna, tiha, povučena i izuzetno osetljiva. Lako se rasplače i ne zna da se nosi sa nasiljem ni u fizičkom ni u bilo kojem drugom obliku. Isto tako, poprilično je drugačija u odnosu na drugu decu. Ne zanimaju je odeća, fotografisanje selfija i takve stvari. Voli stripove i već godinama uči japanski jezik – ističe majka devojčice.

Majka je objasnila da je devojčica žrtva nasilja zbog toga što je drugačija od ostalih.

– Nasilje je počelo u drugom razredu. Jedan dečak, sin poznatog sportiste, počeo je da je zadirkuje. Ona bi se na to rasplakala, što bi dovelo do novog zadirkivanja i tako unedogled – dodala je majka.

Škola nije preuzela na sebe rešavanje ovog problema.

– Škola jednostavno ili ne zna ili iz nekog razloga ne želi da reši problem. Podnosila sam na desetine prijava razrednoj, pisala mailove advokatu, ali moje dete u školi i dalje svaki dan proživljava pakao. Vređali su je i na Fejsbuku i kad sam to prijavila školi, rekli su mi da ono što se događa na društvenim mrežama nije problem škole – rekla je majka.


Izvor: jutarnji.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...