MALI ANĐEO ROĐEN BEZ MOZGA: A onda je za drugi rođendan uradio nešto NEVJEROVATNO

Neka oboljenja su prisutna od samog rođenja, neka su uobičajena, a neka veoma rijetka. Međutim, neka od njih su toliko užasna da ne ostavljaju ni najmanji tračak nade.

mozakk

Ipak, pojedina ljudska bića su po prirodi borci i mogu da se suoče sa svime što im stane na put! Takav jedan borac rodio se prije otprilike dvije godine bez velikog dijela mozga, a ono što je nedavno uradio pokazalo je šta sve može da se postigne uz borbeni duh.

Ovo je priča o Aronu Mareju, dvogodišnjaku iz Škotske.

Dječak koji je preživio!

Kada je rođen, njegovoj majci su ljekari rekli da pozove rođake da dođu odmah pošto nisu bili sigurni koliko će žijveti. Čak su pozvali i crkvu radi krštenja, da bi mu što prije dali ime.

Holoprosencefalija, rijetka bolest koja uzrokuje prestanak razvitka mozga tokom razvoja bebe u stomaku.

moza1

Rendgenski i drugi snimci pokazivali su da se bebin mozak neće razvijati u skladu s vremenom. Samo je moždano stablo bilo razvijeno, što je značilo da može da reguliše disanje i ostale fiziološke funkcije.

Praznina u dječakovoj glavi bila je ispunjena tečnostima.

Svi su se pomirili sa sudbinom, ali Aron nije odustao.

ae1

Nastavio je da se bori i iznenađuje ljekare svakim danom. I tako je prošlo dvije pune godine.

ar2

Braća i sestre su ga prihvatili i on živi okružen ljubavlju. Džek, njegov stariji brat, preuzeo je na sebe brigu o njemu i veći dio vremena nalazi se pored njega.

ar4

Vremenom je Aron počeo da tapše i da se smije kao bilo koje drugo dijete.

ar5

Negdje oko svog drugog rođendana progovorio je: “Mama!”

Time nam je pokazao da za iskazivanje ljubavi nije potreban mozak, već samo srce. A ljubav je jedino što je bitno u životu! Podijelite ovu prekrasnu priču sa prijateljima, možda baš vi nekome date motivaciju i podstrek za dalju borbu, jer sve je moguće!

Izvor: Modni.ba