MAJKA MONSTRUM: Ubila bebu i bacila je u kantu…Misteriozan i bizaran prizor sačekao je beogradsku policiju na terasi stana na Južnom bulevaru u Beogradu. Mrtva osmomjesečna djevojčica pronađena je umotana u najlon kesu u kanti za đubre na terasi.

Sumnje u majku pokazale su se nedavno kao opravdane. Tanja Lakić Mahud (38) iz Beograda osuđena je prije nešto više od mjesec dana na 15 godina zatvora jer je prije dvije godine „metodonom“ ubila svoju osmomjesečnu kćerku Anju.


Iako je mjesecima u toku suđenja negirala krivicu, u toku završne riječi rekla je „da je bebi dala ‚metadon‘ misleći da krizira”.

– Tanja je bivša narkomanka i veoma čudna žena. Vještačenjem i obdukcijom je utvrđeno da je beba umrla trovanjem od „metadona“, a sumnja se da joj je majka u flašicu sipala sintetičku drogu koja se koristi za ublaživanje bolova tokom terapije heroinskih zavisnika. Takva supstanca poprilično bi oštetila organizam bebe i da nije preminula. Beba je prestala da diše. Ono što je najmonstruoznije od svega je to da je ona poslije toga mrtvu bebu umotala u pelenu i benkicu, a zatim je stavila u dvije najlon kese i hladnokrvno je bacila u kantu za đubre na terasi stana na Južnom bulevaru na Vračaru – priča izvor blizak istrazi.

Kako smo ranije saznali, beba je otkrivena poslije incidenta upravo sa majkom bebe.

– Tanjina majka je bila na moru, a kada se vratila, zatekla je u stanu svoju kćerku sa prerezanim venama. Odmah je alarmirala Hitnu pomoć, koja je zbrinula ženu, međutim, postavljalo se pitanje gdje je beba? Tanja je tada rekla da Anja nije kod nje, međutim, pošto je mnogo toga bilo sumnjivo, policija se vratila u stan i pretražila ga. Policajci su bili šokirani kada su našli mrtvo dijete – priča naš sagovornik.

Majci je pružena neophodna medicinska pomoć, a onda je pokrenut postupak protiv nje. Tanja je negirala bilo kakvu povezanost sa smrću bebe, za koju je utvrđeno da nije preminula prirodnom smrću. Tanja je u julu prošle godine puštena iz pritvora i upućena je na kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Njena odbrana je u toku procesa zahtijevala oslobađajuću presudu, međutim, u decembru 2017. Mahudova je osuđena na 15 godina zatvora.

– Uz zatvorsku kaznu, sudija je Tanji izrekao i mjeru obaveznog liječenja od narkomanije. Utvrđeno je da je u trenutku zločina bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ali da je bila svjesna događaja – saznali smo ranije.

Lenče Lakić, Tanjina majka, nije željela da priča o svojoj kćerki nakon što je osuđena.

– Posjećujem kćerku i dobro je, ali ne želim da dajem nikakve informacije za novine – kratko je poručila majka.


Izvor: Alo.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline