Majka (18) je otišla pušiti na peron, a vlak otišao s bebom…

Iskoristivši priliku da popuše cigaretu na željezničkoj postaji u Le Mansu mlada majka i njezin partner nisu se na vrijeme uspjeli ukrcati u vagon pa je sedmomjesečna beba koja je putovala s njima u vlaku ostala bez nadzora, izvijestila je u četvrtak uprava Francuskih željeznica (SNCF).

Osamnaestgodišnja majka bebe i njezin devetnaestgodišnji partner iskoristili su zaustavljanje vlaka velikih brzina koji je vozio na liniji Lille-Nantes, da na željezničkoj stanici u Le Mansu popuše cigaretu.

Putnici u vagonu u kojemu je ostala sedmomjesečna beba opazili su da je vlak krenuo bez njih te su aktivirali zvučni alarm.

Zbog sigurnosnih i logističkih razloga vlak nije mogao krenuti natrag, pa je odlučeno da nastavi putovanje prema željezničkoj postaji u Angersu, od Le Mansa udaljenoj oko 100 km, a zaboravni par se ukrcao u idući vlak.

Zadaća baby-sittera od Le Mansa do Angersa povjerena je jednome od kontrolora, rekli su iz Francuskih željeznica za AFP te dodali da ovakav slučaj nemaju zabilježen u povijesti tvrtke.

Na postaji u Angersu beba je predana majci, a sedamnaestgodišnji otac djeteta, koji je u policijsku upravu u Angersu stigao sa svojom majkom jer je maloljetan, uložio je žalbu protiv para zbog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja svojeg djeteta.

Izvor: 24sata.hr