LJUBAV KOJA JE RAZBIJESNILA REGION: Oni su Profesor (32) i učenica (17)! Iznenadiće vas šta kažu njihovi roditelji!

Sava (32) iz Beograda upoznao je Adrianu (17), koja je iz okoline Pančeva, u srednjoj školi. On je bio profesor na zamjeni, predavao je francuski, a ona učenica. I rodila se ljubav, prvo ona platonska.

Priča o “zabranjenoj ljubavi”, zbog velike razlike u godinama gotovo uvijek postaje predmet osude okoline. Sa tim su se i oni borili.

Njihova priča počela je klasično – tinejdžerki se dopada nastavnik, ali onda je priča otišla dalje od dozvoljenih društvenih normi i sada su njih dvoje i zvanično par. Ali ne bilo kakav par – dijeli ih 15 godina razlike, što, ukoliko se ljudi vole, nije problem u zrelim godinama, ali jeste kada se uzme u obzir da Adriana još nije izašla iz tinejdžerskih godina.

“Budući da sam tada bio samo student, imao sam status zamjene. Njenom odjeljenju nikada nisam predavao, ali Adrianu sam svaki dan viđao u školi”, objašnjava Sava, a Adriana dodaje da se u nastavnika zaljubila na prvi pogled.

“On je imao sve što sam sanjala da muškarac treba da ima. Premda sam znala da je ta veza nemoguća, negdje u sebi nadala sam se da bismo jednog dana ipak mogli da budemo zajedno. Poslije izvijesnog vremena Sava je otišao u Australiju sa namjerom da tamo zauvijek i ostane, što je za mene bilo veliko razočaranje jer sam pretpostavljala da ga više neću vidjeti”, priča Adriana.

Ipak, ispostavilo se da ih Australija nije razdvojila, već spojila. Jer Sava i Adriana su ostali u kontaktu i svakodnevno se dopisivali. Tako je ta njihova platonska ljubav, kažu, počela da raste u nešto više. Sada su u pravoj, intimnoj vezi.

Vjerovatno će vas iznenaditi da se danas Savini i Adrianini roditelji poznaju i druže, i da su u skladnim odnosima.

“Adriana je za mene od samog starta pokazala nevjerovatnu zrelost, a oduševila me je činjenica da, iako je mlada, radi, zarađuje i ispoljava svoj talenat kroz šminkanje. Nije me privukla samo njena nesporna ljepota, već i to što zrači dobrotom, radošću i prirodnošću. Za mene ona predstavlja život u najčistijem obliku”, ističe Sava.

“ZNAO SAM DA NE TREBA DA MAŠTAM O VEZI, ALI LJUBAV JE POBIJEDILA”

Sava je bio svjestan da ne bi bilo pametno da se odnos između njega i Adriane razvije u nešto ozbiljno.

“Naravno, razum mi nije dozvoljavao da se prepuštam maštarenjima o vezi, ali što sam se više opirao, sve sam se više vezivao za nju. Duboko vjerujem da se sve dešava sa razlogom i na kraju sam shvatio da je to moj put i da, ukoliko je zaista iskreno volim, nemam čega da se plašim. I tako sam se prepustio, spreman na sve posljedice te zabranjene ljubavi”, kaže Sava.

Podršku roditelja imaju, ali ne u potpunosti i podršku okoline. Dio prijatelja i poznanika prihvata ih kao par, a ima i onih koji ih osuđuju.

“Što se tiče podrške, stalo nam je do osoba koje volimo i naravno da njihovo mišljenje uvažavamo. Iako su svi bili skeptični, danas slobodno odlazimo jedno kod drugog i svi su upućeni u naš odnos. Moralo je tako jer istina uvijek izađe na vidjelo. Znali smo da će da nas podrže baš zbog te istine. Pravi prijatelji su nas razumjeli i podržali, oni koji to nisu znali nisu ni bili pravi prijatelji”, kažu njih dvoje.

A ŠTA KAŽE ZAKON?

Po našem zakonu nije dozvoljeno sklapanje braka prije punoljetstva. Postoje slučajevi kada se to može uraditi sa 16 godina, uz saglasnost roditelja, suda i Centra za socijalni rad. Takođe, sud nalaže kazne za vanbračnu zajednicu sa maloljetnicom, što se ne dešava u ovom konkretnom slučaju, budući da Sava i Adriana ne žive zajedno.

Izvor: zena.blic.rs