LJUBAV JAČA OD SVEGA: Pobijedili su rak i postali prvaci sveta… SVAKA ČAST!Bračni par Miljana Stanojković (26) i Slavko Zec (33) svetski su prvaci u fitnesu, a uspeli su da se izbore i u životnoj bici pobedivši rak.

9859cc056e48e228e3ba77d0eff86f29

Miljani je pre četiri godine dijagnostikovana metastaza na plućima, a nakon 40 dana bolničkog lečenja i uz pomoć supruga Slavka uspela je da se izbori sa bolešću. Godinu dana nakon izlaska iz bolnice, Miljana je, trenirajući uz supruga, postala svetski prvak u fitnesu.


– Miljanina bolest je brzo napredovala. Boravila je u bolnici oko 40 dana, a lekari su konstantno imali nove dijagnoze. Na kraju me je njena majka pozvala i rekla da je Miljani rak metastazirao na pluća, što je i bila konačna dijagnoza – priseća se Slavko. Miljana je u bolnici trpela nesnosne bolove i imala sve manje kilograma.

Slavko, koji se fitnesom bavi više od 15 godina i proučava kako hrana utiče na organizam, pokušao je da primeni znanje kako bi spasao život svojoj ljubavi.

– Dok je Miljana boravila u bolnici, pripremao sam joj salate i sokove od sirove hrane. U tim situacijama najbitnije je za čoveka da savlada strah i da se oslobodi stresa. Govorio sam joj koliko je volim i da je život divan i da postoji toliko lepih stvari oko nas – priseća se Slavko.

Kako je vreme odmicalo, tako se bolest povlačila.

– Bila sam veoma slaba, ali sam stalno mislila pozitivno i nisam prestajala da se nadam. Uspela sam da ojačam imunitet i da stanem na noge, a pet meseci pošto sam izašla iz bolnice počela sam da odlazim u teretanu sa Slavkom – kaže Miljana.

Tačno godinu dana po izlasku iz bolnice, Miljana je uspela da na takmičenju u Austriji postane svetski prvak u fitnesu. Slavko je, posle trijumfa supruge, osvojio zlato i pehar u kategoriji “men fitness model” u Slovačkoj, gde je odbranio titulu svetskog prvaka iz Graca.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline