LIJEPA VIJEST: SUPERBEBA POBEDILA RAK! Tromjesečnom dječaku povukao se tumorSudbina ga je žestoko udarila tek što je došao na svet, ali Miloš je uspeo da dobije bitku s opakom bolešću i da juče kao pobednik izađe iz Novosadske bolnice.

– Kada su mi rekli da tumora više nema, ostala sam bez teksta i počela sam da plačem. Ovog puta to su bile suze radosnice. Verovala sam da ćemo se izlečiti, ali sam pomislila: “Čudo”. Presrećna sam – kaže veselim glasom Dragana Dražić, hrabra majka tromesečnog dečaka Miloša koji se borio protiv opake bolesti.


Nakon tromesečnog bolničkog lečenja Miloševa majka kaže da su rezultati pokazali da je on ozdravio.

– Snimci su pokazali da tumora više nema. Do sada je primio dve terapije. Čudo ili medicina, ne znam, ali moj sin je izlečen. Sledećeg ponedeljka treba da se vratimo u bolnicu. Tumor markeri još nisu stigli, tako da će mu možda dati i treću terapiju da bismo bili sigurni, ali znam da će sve biti dobro i verujem da se tumor neće vratiti – priča Dragana i dodaje da je važno biti pozitivan.

Ona je zahvalna doktorima, prijateljima i svim ljudima koji su joj pružili pomoć i podršku kada im je bila najpotrebnija.

Kada je “Blic” objavio priču o mališanu čiji je život visio o koncu, gotovo cela Srbija je plakala. Mesec dana nakon rođenja Milošu je dijagnostikovan neuroblastom, tumor četvrti po učestalosti koji pogađa decu.

Krajem septembra Dragana je primetila da njen sin ima izraslinu poput klikerčića na vratu i da teško diše. Odvela ga je u dečji dispanzer u Starom Bečeju, gde su prvo mislili da je u pitanju bronhitis. Ipak, upućen je u Novi Sad gde je dijagnostikovan tumor.

– S vremenom je izraslina narasla kao kokošje jaje. Nakon svih pregleda je utvrđeno da Miloš ima tumor koji se proširio do malog mozga i grudnog koša. Čekali smo biopsiju, a on je jako natekao. Vrat mu je bio kao balon, skroz mu je glava bila naduvena. Pošto mu je bilo jako loše jer mu je tumor stiskao dušnik i grkljan, lekari su mu dali terapiju koju je, hvala bogu, dobro podneo. Izborili smo se s prvim velikim izazovom – pričala je tada hrabra majka.

Sestra srećna zbog brata

Oporavak hrabrog mališana posebno raduje sestru Ivanu. Nju je naša ekipa nedavno posetila i poklonila joj simbolične poklone kako bi joj izmamila osmeh na lice, a devojčica nam je tada stidljivo priznala da joj nedostaju mama i bata.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline