KRAO JE HRANU U MARKETU I ZAPOSLENICI SU GA UHVATILI: Razlog zašto je krao ostaviće vas u suzama…

Uprava supermarketa u indijskom gradu Bukit Mertajam napravila je presedan, kada su njezini zaposlenici u krađi ulovili 31-godišnjeg nezaposlenog muškarca.

f5b3ee89c9e3ad40cafaf8d48ed66278

Odustali su od namjere da ga prijave policiji. Umjesto toga su mu ponudili posao.

Zaštitari poslovnice trgovačkog lanca Tesco zadržali su muškarca jer je ukrao nekoliko voćki i sokova za piće. Na taj se očajnički čin odlučio jer kod kuće ima dvoje gladne djece, stare 5 i 7 godina, a supruga mu je završila u bolnici, nakon što je imala spontani pobačaj. Novaca za hranu nije imao, budući je nezaposlen, pa je odlučio ukrasti nešto hrane, kako se kući ne bi ponovno vratio praznih ruku.

Kada su doznali pozadinu, uprava trgovine odustala je od kaznenog progona gladnog čovjeka, već je učinila nešto što je odjeknulo Indijom, i svijetom. Odlučila je čovjeku ponuditi posao kako više ne bi morao krasti, da prehrani svoju obitelj.

“Ne odobravamo krađu, ali ovaj je slučaj bio doista poseban. Provjerili smo njegovu priču i sve što je rekao je istina”, poručili su iz Tescoa. “Suosjećamo s ovim čovjekom. Razumijemo kako je bio prisiljen na ovaj čin”, rekao je indijskim novinarima glasnogovornik trgovačkog lanca.

Ponudili su mu posao, ali nisu otkrili jeli muškarac isti i prihvatio. Njegov je identitet ostao skriven javnosti, a u policiji su rekli kako nisu primili nikakvu prijavu o krađi u toj trgovini.

Izvor: net.hr