Koristila je mobilni DOK SE PUNIO: Ovo su posljedice

Džeki Fedro iz Čikaga objavila je fotografije svoje ćerke koja je otkrila kakve posledice može da ima upotreba mobilnih telefona.

106261_vrat_630x0

Na njima vidimo da je Gabi (13) na vratu zadobila opekotine drugog stepena i to se desilo dok se odvijala “bezazlena radnja” – baterija telefona se punila.

– Jedan od razloga zbog kojeg smo joj kupili mobilni telefon bilo je to što smo želeli da budemo stalno u kontaku sa njom za vreme “ludog” školskog rasporeda – izjavila je Džeki Fedro.

Samo nedelju dana nakon kupovine mobilnog telefona, Džeki je čula Gabi kako vrišti u susednoj sobi.

– Sjurila se niz stepenice, sa rukama na vratu. Toliko je bol bila jaka da je histerično vrištala – dodala je majka.

Džeki se osećala bespomoćnom jer nije znala ni šta se desilo ni kako da pomogne Gabi. Ubrzo je saznala da je njena ćerka koristila telefon koji se u tom trenutku punio. Devojčica je bila šokirana onim što se dogodilo, a “elektični šok” je preko ogrlice, koju je nosila, spržio njen vrat.

Zadobila je opektine drugog stepena.

Džeki, mama četvoro dece, o povredama svoje ćerke obavestila je prodavnicu u kojoj je kupila telefon, kao i proizvođača telefona, koji se za sada nije oglasio. S druge strane, zaposleni u radnji ponudili su se da pokriju troškove lečenja.

Mama tinejdžerke objavljivanjem footgrafije opektina na društvenim mrežama želi da ostalim roditeljima pokaže gde se sve kriju potencijalni rizici. Reagovalo je i Udruženje za zaštitu potrošača u Čikagu koje je istaklo da najveću opasnost predstavljaju litijum-jonske baterije.

Izvor: zena.blic.rs