KLUPKO SE ODMOTAVA? Da li iza svega što se dešava u Evropi stoji – Izrael?!Tajna služba Holandije sprovela je istragu nakon sumnji da je holandski političar Geert Wilders primao naređenja iz Izraela.

58456b29-0b9c-4a2f-a38f-5da40a0a0a64-584558cac36188ba568b4595-718x446

Naime, kako tvrde holandski mediji, a prenosi Russia Today, Wilders, koji se nalazi na čelu anti-islamske Slobodarske partije, navodno ima jake veze sa vojnim i političkim zvaničnicima iz Izraela, kao i sa Mosadom, tajnom službom jevrejske države.


Wilders se već zbog ovog nalazio pod istragom 2009. i 2010. godine, zbog “veza sa Izraelom i tajnim službama te zemlje, zbog čega je dovedena u pitanje njegova lojalnost”, navodi list De Volkskrant.

Wilders je u vrijeme istrage bio član parlamenta, a holandska tajna služba vjeruje “u mogućnost da je ovaj političar pod snažnim uticajem izraelskih faktora”.

Tokom 2010. godine, Wilders je u Tel Avivu obavio niz sastanaka sa veoma, veoma zanimljivim osobama. Tako se sastao sa generalom Amosom Giladom, bivšim šefom obavještajnog odjeljenja izraelskog ministarstva odbrane i jednim od najvažnijih osoba iz Mosada.

Brojne teorije zavjere već godinama tvrde kako je Wilders zapravo agent Mosada, sa zadatkom da u Evropi razvije strah i mržnju prema muslimanima.

Ovakvi navodi nikada nisu dokazani, ali svakako su zanimljiva Wildersova stajališta prema Jevrejima, islamu i Palestini.

Wilders se, naime, zalaže za potpunu okupaciju Zapadne obale i ukidanje palestinske države, te je veliki prijatelj rukovodstva desničarske Likud partije.

U Evropi se zalaže za zabranu islama, zabranu Kurana, zatvaranje džamija i “deislamizaciju Evrope”.

Trenutno, prema anketama, njegova stranka važi za jednu od najjačih, ako ne i najjaču u Holandiji, a rezultati istrage sprovedene protiv njega nikada nisu objavljeni u javnosti.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...