KANADSKI PREMIJER ODGOVORIO TRUMPU: “Svi koji bježe od rata, Kanađani će vas dočekati, bez obzira na vjeru”Kanadski premijer Justin Trudeau odgovorio je večeras putem Twittera na kontroverznu odluku predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, da zabrani ulazak izbjeglicama iz šest zemlja sa većinskim muslimanskim stanovništvom u Ameriku.

– Svi koji bježe od progona, terora i rata, Kanađani će vas dočekati, bez obzira na vjeru. Raznolikost je naša snaga – napisao je u tweetu premijer Trudeau uz dodan hešteg #Dobrodošli u Kanadu (#WelcomeToCanada).

Foto: Mnogi korisnici Twittera su aplaudirali na Trudeauov post

Trudeau (45) je tweet napisao u subotu, 28. januara, dan nakon što je Trump (70), potpisao naredbu da neodređeno suspendira prijem za sirijskih izbjeglica i donio odluku da blokira građane iz sedam zemalja (Sirija, Iran, Irak, Libija, Somalija, Sudan i Jemen) s većinskim muslimanskim stanovništvom da uđu u SAD u narednih 90 dana.

Tweet kanadskog političara brzo se proširio internetom, osvojivši više od 60.000 retweetova, samo sat nakon što je objavljen.

Mnogi korisnici Twittera su aplaudirali na Trudeauov post.

– Hvala vam, gospodine. Većina mojih kolega Amerikanaca složit će se s Vama. Ovo je kao primjer svima – napisala je jedna osoba, uz hešteg #VolimoKanadu (#WeLoveCanada).

Foto: Premijer Trudeau pozvao sve u Kanadu


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


 Lajkajte nas na Facebooku!