Kakva tragedija: “Kupaonica je bila puna vode, a sin i muž su ležali na podu…”

Tomo (67) spojio je bojler na struju. Nije htio zvati majstore. Struja je ubila njega i sina (34) u obiteljskoj kući u Veliškovcu. Kad je u kupaonicu ušla majka Dubravka, njima nažalost nije bilo pomoći.

Ujutro su njih dvojica u kupaonici postavili novi protočni električni bojler. Majstor je spojio vodovodne instalacije, a moj Tomo je rekao da će sam spojiti struju, jecajući je rekla Dubravka Mašić (62), koja je u četvrtak navečer na podu kupaonice u obiteljskoj kući u Veliškovcu našla mrtvog supruga Tomu (67) i sina Roberta (34).

– Sin je rekao da se ide okupati jer su nam dolazili gosti iz Njemačke, a kako ga dugo nije bilo, Tomo je otišao vidjeti gdje je. Budući da potom obojici nije bilo traga, pošla sam vidjeti što rade, gdje su. Gosti su došli, sjeli, a od njih dvojice ni traga ni glasa – nastavlja plačući Dubravka, koja je u nevjerojatnom nesretnom slučaju, kako ga je nakon očevida okarakterizirala osječka policija, izgubila dva najvoljenija bića. Kad je ušla u kuću, vidjela je odškrinuta vrata kupaonice. Otvarajući ih, udarila je u nešto na tlu, a odmah potom vidjela sinove gole noge na pločicama i supruga koji je ležao pored njega. Držao je u ruci ručku od tuša.

– Od užasa nisam stigla ništa ni viknuti. Zakoračila sam u kupaonicu. Pod je bio sav u vodi. Stresla me struja malo. Pokušavala sam sina izvući iza vrata, ali nisam uspijevala. Dozivala sam Tomu, ali ništa. Otrčala sam van i dozivala pomoć. Ljudi su pozvali Hitnu. Iznijeli su mog Robija pred kuću, bio je gol, valjda se nije stigao ni otuširati kad ga je streslo. Oživljavali su ga pola sata, ali ništa. Vidjela sam mu desnu stranu tijela koja je bila na tlu, u vodi i znala sam da je mrtav, da nema pomoći. Srce moje malo – očajno će Dubravka. Dodaje kako je Roberta rodila u sedmome mjesecu trudnoće.

– Imao je samo 800 grama. Liječnici su rekli da neće preživjeti, ali ja sam ga čuvala, pazila, njegovala i uspjeli smo preživjeti. Odgojili smo ga da bude čestit mladić. Cijeli život sam ga čuvala od svega, a sad, evo, tragedija, glupost – očajna je mama Dubravka što je u nesreći morala izgubiti i sina i supruga.

Godinu dana mlađi sin Dubravko u petak je otišao u grad kako bi sredio sve za pokop brata i oca. Cijeli Veliškovci, malo selo nedaleko od Valpova, su u šoku.

– Obojica su bili čestiti ljudi. Tomo je bio izuzetno vrijedan, cijeli je život teško radio kako bi školovao sinove. Dubravka je radila u nadnicu. Pokojni sin Robert završio je dva fakulteta, poljoprivredu i Specijalistički europski studij, koji su mu roditelji platili kreditom koji su digli. Dečko je bio vrlo dobar i sposoban, ali nije uspijevao pronaći posao godinama. Baš je u ponedjeljak trebao ići na razgovor kod novog osječkog župana, koji mu je obećao radno mjesto. Jadan, bio je tako sretan zbog toga – kažu članovi obitelji Mašić, koje je tragedija duboko potresla.

Mašići su imali skromna primanja. Tata Tomo primao je malu poljoprivrednu mirovinu od 1500 kuna, a mama Dubravka nema nikakvih primanja. Robert nije radio, a obitelji je novčano pomagao mlađi sin Dubravko, koji jedini ima posao.

– Rekla sam Tomi: ‘Ajmo zvat električara da to spoji’, ali ne, on je sve volio raditi sam. Znao je raditi sa strujom i popravljao je sve u kući kad bi se nešto pokvarilo. Eto sad – očajno zaključuje Dubravka, koja će svoje voljene pokopati u subotu na mjesnom groblju.

Kupaonica je bila puna vode, a ooni na podu

Robert (34) u četvrtak oko 19 sati krenuo je tuširati se. Kako nije izlazio, za njim je krenuo otac Tomo (67). Kad je dotaknuo sina, koji je nepomično ležao, i njega je udarila struja. Kad je u kupaonicu ušla mama Dubravka, sve je već bilo puno vode, a njima, nažalost, nije bilo pomoći. Struja ih je obojicu ubila na mjestu.

Izvor: 24sata.hr