Kako je majka dva deteta poznatog direktora NAUČILA LEKCIJU u pekariNa svojoj Fejsbuk stranici “Dnevnik jednog direktora” Vladimir Miletić, nekadašnji direktor kompanije JUB, objavio je dirljivu priču o porodici koju je čuo dok je čekao da bude uslužen u jednoj beogradskoj pekari.

evropani (8)

– Majka sa dva sina sela je baš pored mog stola u pekari. Jedan od njenih sinova, dečak od desetak godina, ljubazno me upita da mu dozvolim da pozajmi stolicu. Nakon što ih je nahranila, majka je tihim ali odlučnim glasom započela razgovor. Do tada sam sedeo sam sa svojim mislima. Nisam imao nameru da slušam, ipak, majčin glas je u jednom trenutku savladao tišinu koja me je okruživala. Reči poznate. Priča koju svaki roditelj priča svojoj deci. Ipak, ova je bila malo drugačija – ovako počinje svoju priču bivši direktor.


Majka je deci počela da objašnjava da su i oni tim, objašnjavajuće obaveze svakog od članova.

– Mama i tata idu svakog dana na posao. Naša obaveza je da donesemo novac i da sa njim možemo da kupimo stvari koje su nam potrebne. Naša obaveza je da obezbedimo hranu, odeću, stvari za kuću, putovanja… Ali i vi imate važnu ulogu u timu, a sa njom i obaveze. Da brinete o higijeni prostora, da učite, da nas slušate, pomognete sa onim što možete… Samo tako ćemo svi biti ravnopravno opterećeni i preostaće nam snage i vremena da ostatak vremena iskoristimo zajedno…Razumete li?” upita mama na kraju, pogledajući prvo starijeg, a onda i mlađeg direktno u oči – objašnjava dalje Miletić.

Dečaci su na ovo pitanje odgovorili potvrdno. a kao zaključak, usledilo je majčino jednostavno pitanje:

“Onda, da li mogu da računam na vas?”

– Dečaci se pogledaše i bez većeg premišljanja istovremeno klimnuše glavama. U tom klimoglavu osetilo se obećanje čvršće od hiljadu “Ne brinite direktore biće završeno” od milion “Hoću,šefe majke mi”, od milijardu “Važi, kolega, sve je sređeno”… Pokaza ova šefica da ne mora pretnjom. Ne mora vikom. Ne mora šakom. Ima i drugih, elegantnijih načina da se priđe ljudima – priča on dodajući:

“A danas, kakve li slučajnosti, naiđem na vrhunsko predavanje. Uz odlično odrađenu demonstraciju lekcije. Od predavača sa višegodišnjim iskustvom. Sve to uz minimalan trošak. Za cenu dve puter kifle i jogurta.”

Miletić kaže da se ova dirljiva scena odigrala u čuvenoj pekari u Ulici vojvode Stepe.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline