Kako da ukrasite jaja 3D tufnama: Originalno farbanje jaja kakvo do sada nismo vidjeli (VIDEO)

Predstavljamo vam uskršnju dekoraciju za sve maštovite porodice, jer će ova jaja donijeti radost u vaš dom tokom praznika! Da li ste znali da sami možete da napravite jaja sa 3D tufnama.

Možda vam zvuči komplikovano, ali ovaj trik za farbanje jaja vrlo je jednostavan, potrebno je da izdvojite malo vremena i uz minimalan trud i maštu dobićete trodimenzionalne tufne na jajima.

Za ovaj trik biće vam potrebne batik boje, boje koje se uglavnom koriste za tkaninu. Ove boje daju poseban sjaj jajetu, a čine i da 3D efekat bolje izgleda. Međutim, jaja sa 3D tufnama možete obojiti i običnom bojom za farbanje jaja, dok vam je za tufne u svakom slučaju potrebna pasta u boji.Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite pastu u boji (na engleskom puffy paint), onda možete sami da je napravite od bijelog ljepka, pjene za brijanje i prehrambene boje. Kada to pomješate testirajte boje na papiru, a ovaj projekat sa ispupčenim slikama sigurno će se dopasti djeci.

Ako vam postupak sa ovom bojom izgleda komplikovano, sličan rezultat možete dobiti s bojama u tubi koje možete kupiti u skoro svakom supermarketu ili knjižari.

Važno je napomenuti da ukoliko se odlučite da obojite jaja batik bojama onda ona nisu za jelo, već samo za dekoraciju.

U posudu sipajte pola šolja proključale vode, 1 kašičicu alkoholnog sirćeta i 1 kesicu batik boje. Promješajte, ubacite jaje i sačekajte do 5 minuta kako bi primilo boju.

Kada se obojena jaja osuše bojama iz tube polako prekrijte 1/2 jajeta i ostavite tako da se suši 6 sati, ali ga postavite na polovinu koja nema tufne kako ne biste rad pokvarili. Kada se tufne osuše, napravite tufne na drugoj polovini jajeta i ostavite da se osuše tokom 6 sati.

Na kraju će vas rezultat 3d uskršnjih jaja oduševiti, a detaljan postupak ukrašavanja pogledajte u video prilogu!

Pogledajte video i podijelite s prijateljima:

Izvor: lepaisrecna.rs