JEZIVA SMRT ZBOG KORICE HLJEBA: Starca (92) ubio kontejner dok je tražio hranu!Filip Veličković (92) iz sela Garaši kod Aranđelovca stradao je kad je na njega pao poklopac od kontejnera za đubre i usmrtio ga. Starac koji je tražio hljeb i ostatke hrane zadobio je teške povrede glave i preminuo na licu mjesta.

96889_1kontjner

Nesreća se dogodila prekjučer oko 11 časova kod glavne autobuske stanice u Aranđelovcu, pred stotinak prolaznika.


Krvava glava

Prema izjavama svjedoka, dok je Filip tražio otpatke hljeba, poklopac kontejnera težak nekoliko desetina kilograma pao je na njega. Jedan od očevidaca iz obližnjeg bifea, koji je pritrčao da pomogne, kaže da je još bio živ kad su stigla kola Hitne pomoći.

– Potrčali smo da pomognemo starcu, kojem je krvarila glava. Još je davao znake života, ljekari su veoma brzo stigli, ali je nesrećnik ubrzo preminuo – priča jedan od očevidaca.

Radnik obližnje prodavnice kaže da se već godinama oko nekoliko kontejnera okupljaju razni ljudi.

– Neki traže plastične boce, drugi papir, metalne kutije, traže i hranu koja se ovde dosta baca. Često im i mi i radnici obližnjih kafana i bifea bacamo ostatke. Šta će, jadni ljudi, tera ih muka. Filipa smo upamtili jer je isključivo skupljao hljeb. Nisam siguran da li ga je jeo ili nosio kući za stoku.

Stanari okolnih zgrada potvrdili su da oko ovih kontejnera ima mnogo beskućnika prosjaka.

Potraga za hranom

– Ovo je jedan od najprometnijih dijelova grada. Od pet ujutru do ponoći ovdje je veliki broj ljudi i mnogo je beskućnika i prosjaka. Pogledajte, tri mlade žene s malom djecom danima prose! Često se među sobom pokoškaju. Znam da se prije nekoliko godina jedan prosjak smrzao, pravo je čudo što ih nije stradalo više. Ili ih možda, kad ih nađu, bez buke uklone. Primijetili smo samo da nekih osoba koje dugo viđamo odjednom nema – kaže Ružica J., koja živi u susjednoj zgradi i koja je svjedok potresnih priča koje je viđala pored kontejnera.

Kako saznajemo, nesrećni Filip je iz obližnjeg sela Garaši, svojevremeno je radio u preduzeću za puteve, gdje je ostvario penziju.

– Dva puta se ženio. Iz prvog braka ima dvije kćerke. Jedna je udata, ima unučiće, ali djeca ko djeca, svako gleda sebe. Kad mu je preminula druga žena, ostao je sam. Povremeno je odlazio kod kćerke. Bio je pokretan za svoje godine, jedino ga je sluh izdao. Koliko znam, nijedan lijek nije pio – kaže jedan od Veličkovićevih komšija.

On dodaje i da je nesrećni čovjek pio alkohol, ali je posljednjih dana prestao, kao i da je često odlazio da pretura po kontejnerima.

– Potiče iz situirane porodice. Mislim da je psihički obolio i da je to možda razlog što je uzimao hranu iz kanti za smeće – kaže komšija nastradalog.


Izvor: kurir.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline