ISTRAŽIVANJA POTVRDILA: Muškarci više pate zbog PREKIDA veze od žena jer…

Muškarci teže prihvaćaju prekid veze. Njihov period žalosti za izgubljenom voljenom osobom traje duže. Žene se brže oporavljaju jer imaju širi sustav potpore.

prekidxoxo

Okružene su prijateljicama, prijateljima i bliske su sa članovima obitelji, dok muškarci imaju tendenciju skrivati svoje osjećaje od okoline, pa se, shodno tome, teže oporavljaju od prekida veza.

Uvriježeno je mišljenje kako su žene te koje više pate jednom kada je sve gotovo. Znanstvenici su tu tezu davno oborili.

Netočno je kako su žene sklonije depresiji, nakon prekida, u odnosu na muškarce. Prema istraživanjima koje objavljuje magazin “JAMA Psychiatry”, upravo su muškarci ti koji su skloniji depresivnim stanjima jednom kada je veza bespovratno prekinuta.

Ispitivanja su provedena na sveučilištu u Sjevernoj Karolini, u SAD-u. Sudjelovalo je oko tisuću žena i muškaraca, starosti između 18 i 23 godine. Rezultati su pokazali kako prekid veze teže prihvaćaju i od njega se sporije oporavljaju upravo pripadnici jačeg spola.

“To se posebno odnosi na muškarce mlađe dobi. Njima su partnerice primaran izvor intime, dok su to kod žena članovi njihovih obitelji i prijatelji. Zato se muškarci teže oporavljaju od prekida”, rekao je voditelj istraživanja Robin Simon.

Posljedice koje propale veze ostavljaju na muškarce znatno su veće od onih koje ostavljaju na žene. Jedini pravi izlaz iz takve situacije, savjetuju znanstvenici, otvorena je komunikacija muškaraca sa članovima obitelji i prijateljima, te učestaliji razgovori o emocijama.

Osim na Adele, ovo se odnosi na veliku većinu muškaraca…

Izvor: net.hr