Istinita priča koja slama srca: Dječak (4) je dva tjedna grlio mrtvu majku i – umro od gladi

Majka je imala epileptični napadaj te je udarila glavom i iskrvarila.Dječak je imao autizam te je nijem. Imali su obitelj i prijatelje, a dječak je išao u vrtić. Nitko nije reagirao na vrijeme…

Esther Eketi-Mulo (24) i njezin sin Chadrack (4) su pronađeni mrtvi u stanu u Londonu prošlog studenog. Majka je imala epileptični napadaj, a njezin sin je bolovao od autizma i bio je nijem te nije mogao pozvati pomoć. Umro je od gladi. Daily Mail i ostali mediji u Velikoj Britaniji sada postavljaju pitanje kako je moguće da nitko nije reagirao čak dva tjedna. Majku i sina su na sprovodu ispratile stotine ljudi, a imali su i rodbinu odnosno Esther je imala roditelje, sestru te prijatelje.

Majka Esther je umrla nakon epileptičnog napadaja

Chadrack je pronađen kako leži uz majku i to nakon što je ujak podigao alarm jer se Esther nije javljala na telefon.

– Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dječak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine bez da je to itko primijetio. Kako je moguće da je dijete s takvim dijagnozama “promaklo” institucijama i da je to imalo tako teške posljedice – piše Daily Mail.

Dječak je išao u vrtić u kojem ga nije bilo od rujna. U vrtiću su pokušali saznati zašto ga nema no nitko im se nije javljao dok su zvali i zvonili na zvono na zgradi. Na kraju su odustali. Sada pak naglašavaju kako će promijeniti protokol u takvim situacijama.

Obitelj kaže da su jako tužni. Neki prijatelji smatraju da je upravo obitelj kriva, a neki da su zakazale vlasti. Susjedi kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno pa im ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, proganja ih to da su možda mogli spasiti dječaka.

– Policija nam je rekla da je susjeda pala, udarila glavom i iskrvarila. Esther je bila draga žena koja je jako voljela svog sina. No bili su povučeni kao obitelj – rekli su susjedi.

– Voljeli smo te jako, vrata našeg stana su ti uvijek bila otvorena. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju bez da znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru – rekla je na pogrebu Estherina majka i dječakova baka Bebe. Pomajka tvrdi kako obitelj ne krivi vlasti.

– Esther više nema, to je završena priča – rekla je pomajka Mabu Kossa.

Izvor: 24sata.hr