ISPOVIJEST AMERIKANKE: Rak dojke pobijedila sam đumbiromSummer Martin imala je 19 godina kad su je liječnici poslali na rutinsku operaciju uklanjanja kvržice iz dojke. Rutinska operacija pretvorila se u teško četverosatnu operaciju, tijekom koje je bila budna.

Tijekom svog kratkog života, Summer je već išla na uklanjanje čak tri fibroadenoma. Premda benigni, ovi tumori koji nastaju u dojkama, mogu postati itekako zloćudni. Najčešće ih imaju mlade žene, između 20. i 30. godine života.


Liječnici još nisu znali o kakvoj se vrsti tumora radi, no bez ikakvog ultrazvuka i detaljnih pretraga poslali su je na operaciju. Ono što je trebala biti 45-minutna operacija, postalo je četverosatni horor, koji je Summer proživjela potpuno budna…

Iako je prošla horor, njenim patnjama nije bilo kraja. Otkrili su joj još jednu kvržicu i ponovno joj preporučili – odlazak pod nož. No, Summer se s tim nije mogla pomiriti. Htjela je pronaći alternativnu metodu, umjesto novih i neprestanih operacija.

Nakon što su joj liječnici priopćili da bi opet morala na operaciju, Summer se posvetila istraživanju bilja i prirodnih lijekova, uvjerena kako mora postojati drugo rješenje za njeno zdravlje. Slučajno je otkrila veganski štand na kojem su se prodavali sokovi na bazi đumbira. Bacila se na istraživanja i ostala zatečena rezultatima.

Iako su rezultati bili nevjerojatni, mladoj djevojci liječnici su rekli kako je tumor mogao nestati i sam od sebe, odnosno, nisu bili uvjereni u učinkovitost đumbira, bez obzira na rezultate pretraga.

Ona i dalje živi u strahu od novih tumora, no uvjerena je kako đumbir za nju čini čuda. Već tri godine otkako ga je počela redovito konzumirati nije imala nikakvih problema.

Liječnici su svjesni pozitivnih učinaka đumbira, no uvijek s rezervom i opreznošću svakom slučaju pristupaju na poseban način, jer svaki pacijent to i je.


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline