Isplakao je dušu na sahrani, a onda mu je zazvonio telefon: Otac dobio poziv od sina kojeg je SAHRANIO…Reči “Ćao, tata” čuo je Frenk Kerigan (82) 11 dana nakon što je sahranio čoveka za kojeg je mislio da je njegov sin.

Frenku je policija saopštila da je njegov sin (57) pronađen mrtav na ulici, kojeg su navodno identifikovali prema otiscima prstiju.


Ne sluteći da su mogli da naprave grešku, Frenk i njegova porodica sahranili su čoveka za kojeg su mislili da je njegov sin. A onda je stigao iznenadni poziv.

– Tvoj sin je živ – rekao mu je dugogodišnji prijatelj Bil Šinkler pre nego što je predao telefon njegovom pravom sinu, prenli su u petak lokalni mediji.

Nevolje Keriganovih počele su 6. maja, kada je Frenku policija saopštila da je čovek koji je pronađen mrtav u parku njegov sin, koji je patio od psihičke bolesti i živeo na ulici.

Frenk je pozvao policiju da pita da li treba da dođe i da identifikuje sina, ali mu je rečeno da nije potrebno jer je već identifikovan preko otisaka prstiju.

– Kada mi neko kaže da mi je sin mrtav, da imaju otiske prstiju, verujem im. Da mi nisu rekli da je to sigurno on, odmah bih otišao tamo – rekao je Frenk, preneli su lokalni mediji.

Sahrana je održana 12. maja, a telo pokojnika je sahranjeno na groblju okruga Oranž, a tokom komemoracije, Frenk je nakratko pogledao na telo, ali je bio toliko ophrvan bolom da nije ni video ko je zapravo u sanduku, prenosi “RT”.

– Kratko sam pogledao i dodirnuo mu kosu. Nisam znao kako bi izgledao moj sin mrtav – ispričao je Frenk novinarima.

Porodični advokat rekao je da ne veruje da je policija mogla da uradi identifikaciju prema otiscima pa da su iskoristili staru sliku iz vozačke dozvole.

Frenkov sin vratio se životu na ulici, i kako je rekla njegova sestra, zbog psihičkih problema, nije ni shvatio da je bio “mrtav”.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...