ISIS OBJAVIO 15 PRAVILA ZA SEKS: Evo tko se, kada i kako smije seksati u Islamskoj državi

Čelnici tzv. Islamske države objavili su fatvu, svojevrsni zakon, o tome tko i kada se smije seksati sa ženskim robljem. Fatva je otkrivena još u svibnju kada su američke snage za posebne operacije ubile jednog od vođa ISIS-a, Abu Sayyafa u Siriji.

islamska-drc5beava-australski-tinejdc5beer-jake-bilardi-u-druc5a1tvu-c48dlanova-is-u-ramadiju-mobitel-sa-slikama-pronac5a1li

Reuters je nedavno objavio proglas ISIS-a koji se detaljno bavi silovanjem zarobljenica čime je javnost dobila uvid u pravila i način funkcioniranja brutalne terorističke organizacije.

Fatvu prenosimo u cijelosti:

ISIL VIJEĆE ZA ISTRAŽIVANJE I FATVE

Fatve Br. 61, 62, i 64-68

Fatva broj: 64

Datum. 29. siječanj 2015

Pitanje: Pojedina braća prekršila su pravila o tretmanu ropkinja. Ti prekršaji nisu u skladu sa Šerijatskim zakonom, jer se o tim pravilima nije raspravljalo jako dugo. Ima li kakvih upozorenja koje se odnose na ovu stvar? Neka vas Alah štiti.

Slava bila Alahu, molitve i mir s prorokom Muhamedom, njegovim domom i svim njegovim pratiocima.

Jedna od milosti koje je Alah darovao Kalifatu je osvajanje velikog područja a jedno od posljedica džihada je porobljavanje žena i djece nevjernika od strane Muslimana. Posljedično, potrebno je odrediti neka pravila koja se odnose na porobljavanje.

Stoga, neka nam Alah podari uspjeh:

– Nije dozvoljeno da vlasnik ropkinje ima snošaj s njom prije nego što joj završi menstrualni ciklus, odnosno dok se ne pročisti

– Ako je trudna i nema menstruaciju, vlasnik ne smije imati snošaj s njom dok se ne porodi

– Nije dozvoljeno uzrokovati abortus

– Ako je vlasnik pusti, samo on smije imati snošaj s njom i nikome ne smije dozvoliti da ima odnos s njom

– Ako vlasnik ropkinje, koja ima kćer pogodnu za snošaj, ima odnos s kćeri, on više ne smije imati odnos s njenom majkom. Majka mu više nije dostupna. Ako on ima odnos s majkom, ne smije imati odnos s kćeri. Ona mu više nije dostupna.

– Vlasniku dvije sestre nije dozvoljeno imati snošaj s obje, nego samo s jednom. Drugu sestru može prodati, pokloniti ili osloboditi.

– Ako je ropkinja u vlasništvu oca, njegov sin ne smije imati snošaj s njom, i obrnuto. Osim toga, snošaj s ropkinjom u vlasništvu supruge također nije dozvoljen.

– Ako je otac imao snošaj s ropkinjom koju je potom dao ili prodao sinu, više nema pravo na općenje s njom.

– Ako ropkinja zatrudni s vlasnikom, on ju ne smije prodati i ona je slobodna nakon njegove smrti.

– Ako vlasnik oslobodi svoju ropkinju, on više nema pravo na snošaj s njom jer je ona postala slobodna i više nije njegovo vlasništvo.

– Ako dvojica ili više njih kupi ropkinju, nitko od njih nema pravo na snošaj s njom jer je ona zajedničko vlasništvo.

– Nije dozvoljeno imati snošaj sa ženom koja ima menstruaciju.

– Nije dozvoljeno imati analni seks sa ropkinjom.

– Vlasnik ropkinje mora pokazati suosjećanje prema njoj, biti dobar prema njoj, ne ponižavati je niti joj davati zadatke koje ne može obaviti.

– Vlasnik ne smije prodati ropkinju nekome za koga zna da će se loše odnositi prema njoj ili joj učiniti nešto što je Alah zabranio.

Izvor: net.hr