INSPEKCIJA UTVRDILA BROJNE PROPUSTE: Doktor “Alkos” kriv za smrt djeteta!!!

Ortoped Dobrivoje Bojanić načinio je niz grešaka tokom liječenja osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, pokazuju preliminarni rezultati zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

thumb460_98258_1capture-20161013-105118

Slaba utjeha za roditelje koji su ostali bez sina! Ortoped Dobrivoje Bojanić načinio je niz grešaka tokom liječenja osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, koji je preminuo nakon liječenja u Opštoj bolnici u Loznici zbog preloma ruke i sepse koja ga je zahvatila, pokazuju preliminarni rezultati zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

Ljekar nije ispoštovao proceduru pri saniranju povrede, niti je vodio evidenciju o toku bolesti!

– On nije upisao u dječakovu dokumentaciju šta se dešavalo u vezi sa povredom, da li se razvija neka bolest i slične podatke. Ali šta nedostaje vidjeće se kad proces bude završen. Istovremeno, utvrđeno je da nije ispoštovan protokol u vođenju cjelokupne dokumentacije kada je riječ o lečenju takvih povreda.

Ne možemo još to da preciziramo, jer su ovo prvi nalazi inspektora i nisu konačni zaključak inspekcije. Takođe, očekuje se i stručni nadzor, kada će ljekari stručnjaci za takve vrste povreda utvrditi da li je došlo do ljekarske greške u liječenju tog pacijenta – kaže izvor „Alo!“.

On dodaje da se očekuje da Ljekarska komora Srbije pokrene proces pred Sudom časti protiv dr Bojanića i da mu se oduzme licenca za rad.

Dr Mira Vučetić, od danas bivša direktorka Opšte bolnice u Loznici, kaže za „Alo!“ da ne može da priča o tome šta se desilo prilikom liječenja otvorenog preloma podlaktice osomogodišnjeg Radenka i da li je bilo propusta dok zdravstvena inspekcija ne završi spoljašnji stručni nadzor, koji je u toku.

– Oni moraju prvo da obave svoj posao – navela je ona.

Pojavile su se informacije da je dr Bojanić ponekad bio u alkoholisanom stanju.

– Možda je ubica mog djeteta bio pijan dok mi je liječio dijete. Ovo je samo dokaz da su pili na poslu – komentarisao je Milan Nikodinović, neutješni dječakov otac, fotografiju koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da je osoblje ortopedskog odeljenja organizovalo slavlje na odjeljenju. Na fotografiji je među kolegama i dr Bojanić, ispred koga stoji pivo, a sto je pun pečenja, roštilja, salate i pića.

Upitana da prokomentariše tu situaciju, direktorka bolnice tvrdi da ne zna da se bilo šta proslavljalo u bolnici.

– Stvarno nisam upoznata. Nikada nisam vidjela dr Bojanića u alkoholisanom stanju – tvrdi ona.

Bojanić je saslušan u Policijskoj stanici u Loznici. Saslušanje je obavljeno po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva kako bi se prikupile sve neophodne činjenice za dalje postupanje u ovom slučaju.

Izvor: Alo.rs