IMATE FACEBOOK MESSENGER? Stiže revolucija i tiče se vašeg broja mobitela

Samo je pitanje vremena kada će telefonski brojevi biti nepotrebni. Ako pitate generalnog direktora Facebook Messengera Davida Marcusa, to će se dogoditi prilično brzo. Pritom Marcus smatra kako će upravo Messenger preuzeti funkciju klasičnog telefona.

messenger

Messenger trenutno ima 800 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, no taj broj raste iz dana u dan. U posljednjih šest mjeseci Messenger je dobio 100 milijuna novih korisnika.

Zapravo je već sve spremno za slanje telefonskih brojeva u mirovinu. Naime, Messenger i slične aplikacije već sada nude sve mogućnosti koji ima klasični telefon, a to su prije svega glasovni pozivi te slanje poruka.

messenger1

Štoviše, aplikacije poput Messengera nude i dodatne opcije kao što je slanje fotografija, datotetka, a u novije vrijeme i slanje te primanje novca. Pritom telefonski broj osobe s kojom komuniciramo uopće nije potreban.

Još jedna dodatna prednost Messengera je mogućnost grupnog komuniciranja, odnosno razmjene poruka s većim brojem ljudi.

Naravno, u Facebooku neće stati na tome. Dok ovo čitate, njihovi programeri rade na razvoju novih opcija. Već je najavljeno kako ćete putem Messengera uskoro moći rezervirati mjesto u restoranu ili poslati cvijeće dragoj osobi.

Osim toga, iz Messenger su najavili lansiranje poruka koje se same brišu, opcija već viđena kod Vibera i Snapchata. Ujedno, Messenger će u 2016. godini ponuditi i novog osobnog virtualnog asistenta M, temeljenog na mješavini ljudske i umjetne inteligencije.

Izvor: net.hr