IMAŠ LJUBAVNI UGRIZ? To je dokaz da ste sinoć bili vatreni, ali I JOŠ NEŠTO

Grickanje uha, vrata, kože tijekom ljubljenja ili za vrijeme seksa nešto je što svi činimo. Jedni su u tome suptilni, drugi agresivniji, a stručnjaci za seks kažu kako ti maleni ljubavni ugrizi na naš spolni život utječu jako dobro.

ugrizxoxo

Doktorica Jane Greer obiteljski je savjetnik, savjetnica za veze, stručnjakinja za pitanja seksa i seksualnosti i britanska autorica knjiga sa navedenom tematikom. O ljubavnom ugrizu govori poticajno i ističe kako takvih izraza strasti, zapravo, nikada nije dosta.

“Grickanje je način da se izrazi strast na jedan zabavan, nepotisnut način. To je, ujedno, i vaš način pokazivanja partneru koliko vam je drag, koliko volite što je pored vas i kako biste ga najradije pojeli”, kaže Greer.

Međutim, kako u nekim drugim stvarima, tako i u iskazivanju ove suptilne eksualne agresije, treba biti nježan. To se osobito odnosi na osjetljiva područja genitalija, grudi i svim onim dijelovima tijela na koje je vaš partner ili partnerica iznimno osjetljiv.

Poziv na grickanje najbolje je upakirati u neverbalnu komunikaciju. Demonstrirajte ono što želite, primjerice grickanje po vratu, pa će vas osoba s kojom ste u intimnom odnosu, u tome i slijediti.

Drugi je pristup izravniji. Uvijek možete partneru ili partnerici direktno reći: “Ugrizi me”.

Evo nekoliko omiljenih situacija u kojima ljubavni ugriz dolazi kako ukras na tortu:

1. Probudite vampira u sebi

Dok ste u misionarskoj pozi nježno grickajte vrat svojeg partnera. To je dio tijela koji obiluje završecima živaca, pa će on u tome doista uživati. Grickanje vrata stimulirat će vašeg partnera, a vama davati dodatan osjećaj “opasnosti” tijekom seksa.

2. Oralni seks

Želite li dodati malo “začina” u ovakav seks, nastojte poljupcima i laganim ugrizima nježno se spuštati prema dolje. Prije no što prionete na “glavno jelo”, nastojte dodati malo napetosti i iščekivanja za taj čin. Pri tome pazite kako koristite svoje očnjake, jer to su osjetljiva tkiva.

“Ugrizete li ga za genitalije, to činite jako nježno”, savjetuje Greer.

3. Ljubavni ugriz

Poza u kojoj oboje ležite na boku je idealna jer se vaša tijela tada savršeno poklapaju. Vrat možete grickati koliko želite, ali Greer savjetuje da svoju pažnju usmjerite na podlakticu.

“Možda će to nekoga škakljati, ali većina ljudi grickanje podlaktice smatra iznimno ugodnim”, kaže stručnjakinja za seks.

Izvor: net.hr