IMALA JE SAMO 12 GODINA: “Silovalo me njih 43.000, čak i SVEŠTENICI, SUDIJE, POLICAJCI…”Karla Hasinto oteta je kada je imala 12 godina. Trgovci belim robljem podvodili su je od prvog dana, a narednih nekoliko godina njen život činila su svakodnevna batinanja i silovanja.

9a392ab7947cc495d5e064c6c1177549

Njen pakao trajao je četiri godine, a kada se konačno dokopala slobode izračunala je da je silovana neverovatnih 43.000 puta.


Početak priče nije mogao ni da nasluti horor koji je čeka. Stajala je na autobuskoj stanici u Meksiko sitiju, kada joj je prišao dečak koji prodaje slatkiše na ulici. Dao joj je kolač i rekao da je to šalje mladić koji je stajao nekoliko metara dalje. Karla se upoznala sa svojim udvaračem koji joj se učionio kao fin momak. Predstavio joj se kao prodavac automobila, a nakon kratkog i prijatnog razgovora, razmenili su brojeve telefona.

Nekoliko nedelja kasnije, mladić je pozvao Karlu. Pozvao ju je na piknik i da se provozaju njegovim novima automobilom.

– Kada sam videla taj skupoceni automobil nisam mogla da veujem svojim očima. Čak je ubedio moju majku da me pusti da me izvede. Kupovao mi je cipele, slatkiše, bio je pravi džentlmen. Posle nekoliko nedelja, sve se promenilo. Prisilio me je da počnem da se bavim prostitucijom – kaže Karla.

“Tukli su me lancima i štapovima”

Naredne četiri godine njenog života bile su pravi pakao. Silovanja su bila svakodnevna i brutalna, neretko praćena tekim batinama.

– Makroi su me tukli kablovima, lancima i štapovima. Bilo je ljudi koji su mi se smejali što sam plakala. Morala sam da žmurim da ne gledam šta mi rade – priča Karla i dodaje da je među nasilnicima bilo i sveštenika, sudija i policajaca koji su umesto da ih štite često i sami napadali.

Jednoga dana u hotel koji je bio njihova “stalna baza” uletelo je tridesetak policajaca. Isterali su sve makroe napolje i zatvorili zgradu. Karla se ponadala da je spasena.

– Mislila sam da je konačno kraj, ali horor se nastavio. Policajci su nas zatvorili u sobe, naterali nas da se skinemo gole i snimali nas kamerama. Pretili su da će snimke poslati našim porodicama ukoliko ne uradimo sve što kažu, a onda su nas silovali. Imala sam samo 13 godina, a bilo je i devojčica koje su tek napunile 10 – rekla je Karla.

Kao i sve devojke koje su prošle kroz ovaj pakao, Karla je radila od 10 ujutru do ponoći pune četiri godine. Tokom svog zarobljeništva, rodila je devojčicu. Tada je imala 15 godina, a makro joj je uzeo bebu i zabranio joj da je viđa.

Spas je došao 2006. godine u vidu antiterorističke jedinice koja je razbila grupu makroa u kojoj su bili i njeni tlačitelji.

Bori se protiv seksualnog ropstva

Nakon nekoliko godina terapije, Karla je odlučila da svoje pakleno iskustvo iskoristi da podigne svest o trgovini ljudima i seksualnim robinjama i koliko je to veliki problem u Meksiku zapravo.

Procenjuje se da u toj državi svake godine oko 20.000 žena padne u ruke krijumčara koji ih potom seksualno i fizički izrabljuju. Većina proživi isti horor kao Karla, a mnoge budu i ubijene.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...