Iako je u ŽIVIM RANAMA i trpi nesnosne bolove, Aldin ne gubi nadu u ozdravljenje…

Zeničaninu Aldinu Jaciću (32), kome se život pretvorio u horor nakon što mu je u martu prošle godine u požaru u njegovoj kući izgorio gornji dio tijela, potrebna je pomoć dobrih ljudi. Aldin svakodnevno bije bitku za život, a do sada je imao petnaest operacija.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer porodicu ovog mladića. Nesnosni bolovi, žive rane, kraste po izgorenom tijelu, kateter i kanila… njegova su svakodnevica.

Nakon što je prošao teške operacije u Zagrebu i BiH, brigu o njemu preuzeli su brat Salko i snaha Azra. Ona se svakog dana brine o Aldinu. Kaže, nekad zapostavi svoju djecu da bi njemu pomogla.

Jacić prije nesreće: Život pretvoren u noćnu moru

– Trudim se maksimalno da pomognem, koliko to mogu. Pripremam mu hranu, pravim domaće lijekove, previjam ga. Nije mi lako, ali šta ću, ko će drugi – govori ona.

Njen suprug, također, neko vrijeme nije radio, jer je pomagao Aldinu. Građevinac je, radi na dnevnicu. I što bi otišao raditi vani, gdje bi bio bolje plaćen, ne može ostaviti brata.

Jacići su naučili vlastitim radom zarađivati za život. Zbog toga im situacija s Aldinom teško pada, jer su troškovi liječenja itekako skupi.

Posebno im teško pada kada Aldin od bolova počne jecati i vikati. Rijetko kada nešto s njima progovori.

– U rijetkim trenucima zna biti raspoložen. Tada se smije, nešto i kaže. Mašta da jednog dana ponovo stane na noge, oporavi se i počne raditi. Vjerujemo da će doći dan kad će napraviti prve korake, oporaviti se, preseliti se u svoju kuću. On nekad kaže da bi volio ići negdje, raditi, ponovo živjeti normalnim životom – govori Azra.

O Aldinu njemu se brine snaha Azra

I dok najbolje godine života provodi u maloj zamračenoj sobi, sa živim ranama po tijelu, boreći se za život, Aldin ne gubi nadu. Trudi se i daje sve od sebe da se što prije oporavi i nastavi normalno živjeti.

Potrebne gaze, kreme i lijekovi

Aldinu su najpotrebniji gaze, kreme i lijekovi protiv bolova. Svi oni koji mu žele pomoći, mogu kontaktirati njegovog brata Salku na broj telefona 062-679-041.

Izvor: avaz.ba