I AM LEGEND: “Srce mi je stalo i rekli su da ću umrijeti, nisu znali da sam SUPERMAN!”Nakon 14 mjeseci provedenih u bolnici dvoipolgodišnji Elliott Livingstone, kojeg zovu čudom od djeteta, ponovno se vratio kući nakon transplatacije srca.

srce


Odjeven u majicu s likom Supermana i s koferom na kotačiće dječak je napustio londonsku bolnicu Great Ormond, u kojoj je proveo više od pola svog mladog života.

Dijagnosticirana mu je kardiomiopatija

Elliottu je ubrzo nakon rođenja, u listopadu 2013. godine, dijagnosticirana kardiomiopatija, bolest u kojoj dolazi do strukturnih i funkcijskih promjena srčanog mišića. Kardiomiopatiju uzrokuje slabo pumpanje krvi u srčanom mišiću, što dovodi do slabog dotoka krvi u ostatak tijela.

srce4

Dječak iz Hampshirea godinu dana je bio na lijekovima, a onda mu se zdravlje naglo pogoršalo. Liječnici su mu ugradili srčanu premosnicu, te se nakon dva tjedna vratio normalnom životu.

No, ponovno je zaprimljen u bolnicu zobg pogoršanja zdravstvenog stanja te je stavljen na listu za transplataciju srca, kako piše The Mirror.

Ugrađeno Berlinsko srce

Liječnici su mu ugradili Berlinsko srce, umjetno srce koje ga je održavalo živim. Uz pomoć Berlinskog srca djeca za koju je jedini izlaz hitna transplantacija srca mogu čekati na novo srce i živjeti i do 190 dana.

srce2

Dobio srce u zadnji čas

Početkom ovog mjeseca napokon je pronađen donor i to u zadnji trenutak. Roditelji jednog dječaka, koji je bio u komi, dali su pristanak i donirali organe svog djeteta.

“Nikada im nećemo moći izraziti svoju punu zahvalnost. Zahvaljujući njihovoj odluci i njihovom sinu Elliott je danas s nama”, rekli su presretni roditelji.

srce3

Napokon pušten doma

Operacije je trajala sedam sati, nakon čega je Elliott još tjednima bio pod liječničkom skrbi. Ovih dana mališan je sa svojim roditlejima napokon pušten kući, a par je svoje iskustvo i borbu svog sina odlučio objaviti i putem Facebook stranice bolnice kako bi skrenuli pozornost i plemenitost doniranja organa.

srce1


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline