HOROR U ZENICI: “Otvori vrata majku ti j****! Zaklat ću i tebe i tvoju ženu i dijete!”Porodica Kajtaz iz Zenice sinoć je u svom stanu doživjela šok od kojeg se dugo oporaviti neće. Naime, njihov komšija prije ponoći došao im je ispred vrata s nožem u ruci.

56d98e75-e998-42e2-b202-7af40a0a0a64-zenica-718x446

Uslijedili su udarci na vrata, rukama i nogama, ali i nožem koji je na vratima ostavio duboke tragove. Porodica Kajtaz, u strahu, nije imala snage ni hrabrosti napraviti bilo kakav racionalan potez. Uspjeli su sina od godinu i devet mjeseci uzeti u naručje, pokušati ga umiriti i moliti se da agonija prestane.


Dok je komšija “divljao” ispred njihovih ulaznih vrata, na sav glas uzvikivao je: “Otvori vrata, majku ti j****! Zaklat ću i tebe i tvoju ženu i dijete! J**** ti dijete”.

Na vratima se vidi šest uboda nožem, ali i krv kao rezultat njegovog agresivnog korištenja. Na svu sreću, komšija nije uspio provaliti.

573b4ebf-a574-4138-9cbd-74f60a0a0a64-vrata-ostecena-nozem

Slika: Vrata oštećena nožem i krv komšije kao rezultat njegovog divljanja

Kako saznaje “Avazov” portal, radi se o bračnom paru Lejli i Željku Kajtazu. Lejla se oglasila i objavom na Facebook profilu, u kojem je potvrdila grozotu koja je sinoć zadesila njenu porodicu.

“Dobrodošli u Bosnu, zemlju najboljeg komšiluka. Meni i mojoj porodici je sinoć komšija, koji živi sprat ispod mene, pripremio noć za pamćenje. Nakon što je u pola dvanaest ‘odvrnuo’ ilahije i popio nekih litar i po rakije, došao je na vrata s nožem, lupajući od sve snage, nogama i rukama i uz to zabijajući nož u vrata s riječima: ‘Željo, otvori vrata majku ti jebem, zaklat ću ti i tebe i ženu i dijete, jebem li ti dijete'” – napisala je Lejla.

Prema njenim riječima, komšija je na šest mjesta izbušio vrata, a sva sreća da nije uspio provaliti.

“Mog muža i mene je od sigurne smrti dijelilo čudo, Božije čudo. Vrata su mogla biti otključana, Željko je mogao biti na straži i hiljadu i jedan scenario. Ažurna policija je naravno došla na drugi poziv i ubjeđivala nas da radi komšijskih odnosa možemo, ali i ne moramo ići do kraja (optužnica i slično). Pa vi sada meni recite gdje ja to živim? Pa, je li moguće da sam preživjela rat, a mir ako? Pošto nikad ne znate s kim dijelite ulaz, naoružajte se što legalnim, što nelegalnim oružjem, jer bez obzira što ste totalno nekonfliktni i nevidljivi u mjestu u kojem živite, problem će pronaći vas. Danas je moje ime moglo biti naslov u crnoj hronici u rubrici kako je komšija zaklao komšiju. Ali nije. Inače, kao razlog u policiji je naveo to da ne može trpiti buku koju pravi moj sin od godine i devet mjeseci, a i sam ima dvojicu koji su se popeli polovici komšiluka na glavu, pa mu niko nije otišao na vrata da ga kolje. Svaka čast, komšija”, navela je Lejla u svojoj objavi.

Kako saznajemo, razulareni komšija prije samo nekoliko mjeseci okrenuo se vjeri, te nije mogao biti tolerantan prema suprugu gospođe Kajtaz, koji je inače pravoslavac.

Porodica Kajtaz i dalje je u šoku i ne može da razumije zašto je komšija odlučio napraviti bilo kakve probleme, s obzirom na to da je u pitanju dugogodišnje poznanstvo.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline