HOROR U BIH: Srednjoškolca pretukli, ošišali mu kosu i bradu, pa ga…

Srednjoškolac Bogdan Rakić (18) brutalno je pretučen u Tesliću i ljekari se još bore za njegov život.

582606be-49b8-49d3-bd7f-2c4d0a0a0a6c-djecak-preview

Napad koji je šokirao Teslić desio u noći između 1. i 2. novembra kada su mu napadači ošišali obrve, dugu kosu i bradu, a zatim ga najverovatnije automobilom vukli po asfaltu.

Tom prilikom zadobio je veoma teške povrede glave i još se oporavlja u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Bogdanova majka Roberta Glancer rekla je da, iako je prošlo skoro deset dana od napada, od policije još ništa nije dobila.

– Bogdan je to veče oko 19.30 časova izašao sa drugovima iz kuće, a rekao je da će doći kod djede do najkasnije 23 sata. Oko 22 sata se pozdravio sa drugovima i krenuo prema djedinoj kući koja je udaljena oko 50 metara i tu je nestao – ispričala je Glancerova.

Ona kaže da je između 3 i 3.30 sati neko pozvonio na ulazna vrata, a kada je otvorila ostala je šokirana.

– Zaledila sam se kada sam ga vidjela. Bio je potpuno go, i sav blatnjav i krvav. Neko mu je ošišao i kosu i bradu i samo je pao preko mene.

Pomogla sam mu da se opere, a kada sam ga pitala šta se desilo rekao mi je da nije bitno i da mu pomognem da legne da spava. Sa jedne strane tijela bio je sav izgreban od čela pa do nogu. Vukli su ga po asfaltu, pretpostavljam autom – rekla je Roberta.

5826068a-4740-46d2-a360-2c890a0a0a6c-djecak-2-previeworg

Kaže da od stresa nije znala šta da radi i da nije zvala Hitnu pomoć, već ga je oko sedam ujutru probudila i odvela u bolnicu u Tesliću, odakle su ga zatim u poslali za Doboj.

– Nakon pregleda u Doboju upućen je u banjalučku bolnicu, gdje je po dolasku izgubio svijest i tri dana je bio u komi. Čula sam kako ljekari u Doboju kažu da ima izliv krvi u mozak i potres mozga. Ovih dana se probudio iz kome, ali i dalje nije dobro. Veoma teško priča i vidi se da trpi bolove – priča Bogdanova majka.

Prema njenim riječima odmah je to jutro sve prijavila policiji, ali se boji da neko pokušava da to zataška, jer već deset dana se niko zvanično nije oglasio.

– Po gradu kruže priče ko stoji iza napada, ali ne znam koliko je od toga istina. Ne znam ni gdje se desio napad, moguće je i da su ga negdje odvukli van Teslića – rekla je Glanceva.

Prema nezvaničnim informacijama policija istražuje ovaj slučaj i već je saslušala Bogdanovu majku, ali i prijatelje koji su to veče bili sa njim.

– Čeka se da ljekari odobre da momka saslušaju inspektori i da vide da li on poznaje napadače i tako ih što pre uhapse – rekao je izvor blizak istrazi.

582606a4-651c-4335-81c9-2ca60a0a0a6c-djecak-3-previeworg

Policija

Portparol CJB Doboj, Ljerka Stanimirović, rekla je da su im ovaj slučaj prijavili ljekari Doma zdravlja u Tesliću.

– Obaviješteno je tužilaštvo, a tužilac je naredio da se poduzmu sve mjere kako bi se što pre rasvijetlio ovaj slučaj. Za sada ne možemo davati više informacija – istakla je Stanimirovićeva.

Ozbiljno povrijeđen

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske navode da je Bogdan Rakić primljen 1. novembra i prvo je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje i sutradan je premješten u Službu za neorohirugiju.

– Pacijent je primljen sa dominantnim povredama glave, sa krvarenjem unutar mozga i nagnječenjem mozga. Urađen je kontrolni CT snimak koji ukazuje na poboljšanje zdravstvenog stanja. Pacijent je trenutno stabilno, ali su sve dalje prognoze još uvijek preuranjenje – rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju, Vesna Ivanišević.

Izvor: blic.rs