HOROR: Beba joj UMRLA U STOMAKU dok je molila da je porode…Dragana Krkić (33) iz Ćićevca, majka jednog dječaka, otišla je prije nedjelju dana u Opštu bolnicu u Kruševcu da mu rodi sestru, ali joj je beba umrla u stomaku u najstrašnijim mukama dok je čekala da ljekari nađu slobodan termin za porođaj!

U ispovijesti Dragana Krkić kaže da je četiri dana molila ljekare da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu i mučninu, kao i jake bolove u stomaku i preponama, ali da su je u operacionu salu odnijeli tek kada su na ultrazvuku vidjeli da je beba mrtva!


– Trudnoća je tekla normalno svih devet mjeseci, a termin za porođaj bio je 10. decembar. U bolnicu sam otišla u petak, 9. decembra, po dogovoru sa dr Zoranom Hadži Ranđelovićem, da me prime uoči zakazanog carskog reza. Na pregledu je potvrđeno da su bebina pluća i srce, kao i plodova voda, u redu. Doktor mi je rekao: „Idi kući i dođi u ponedjeljak, nije to ništa hitno”. U ponedjeljak mi je sestra drsko rekla da je doktor završio dežurstvo i otišao kući. Kada sam ga pozvala, rekao mi je: „Sada ću da siđem“, i pojavio se samo nakratko, a onda je poslao doktora Bracu na prijem. Uradili su mi CTG pregled i utvrdili da su srčani tonovi bebe u redu. Ubrzo sam dobila povišenu temperaturu, 36,7, pa su mi rekli: „To nije visoka temperatura, zaštićena si antibioticima. Sačekaćemo da spadne temperatura“, s teškom mukom priča Dragana Krkić, koja se pod sedativima oporavlja u bolnici. Dragana kaže da je u utorak imala glavobolju i mučninu i da se odmah požalila dežurnoj sestri.

– Molila sam sestru da zove doktora, govoreći joj: „Glava mi se pali, osjećam da imam temperaturu!“. Tražila sam termometar, ali mi je ona odbrusila da se smirim. Stanje mi se pogoršalo u sredu, kada su počeli jaki bolovi u stomaku i preponama. Nisam mogla da se pomijeram od grčeva! Uveče, oko 18 sati, ponovo sam zvala dežurnu sestru Jelenu i tražila da zove doktore, ali mi je drsko rekla: „Lezi tu i odmaraj!

Nema nikoga, svi su u sali!“. Dala mi je antibiotik i „diklofenak“ za bolove. Veče sam provela preznojavajući se u najstrašnijim mukama. Kada su bolovi malo popustili, oko 22.30, ustala sam da se istuširam, ali se sestra ponovo izvikala na mene: „Gasi svjetlo i spavaj!“. Niko od ljekara te noći nije došao da me obiđe – kaže Dragana i tvrdi da se njena agonija nastavila i narednog dana.

– Ustala sam ponovo sa glavoboljom i mučninom. Doktora Hadži Ranđelovića sam vidjela u jutarnjoj viziti i odmah ga pitala: „Što me ne porađate, šta čekate?! Loše mi je!“. Međutim, glavnu riječ je vodila dr Ruška, koja je rekla: „Sada si bez temperature, sutra radimo carski rez“. Moj doktor je samo rekao da mi urade CTG pregled. Na tom pregledu se ispostavilo da ne mogu da uhvate bebine otkucaje srca.

Odnijeli su me na ultrazvuk i odmah sam vidjela da su se lekari čudno pogledali. Doktorka Ruška je mom ljekaru rekla: „Zorane, gledaj u ekran.“ Pitala sam je panično: „Je l‘ to nešto nije u redu?!“, na šta mi je ona uzvratila: „Nažalost, nije, nema akcije.“ Onesvijestila sam se od šoka i ponovo se probudila u sobi dok su mi davali injekcije za smirenje. Vrištala sam na njih od muke i bijesa: „Zašto ste sto uradili?! Ubili ste mi bebu! Porađajte me dok i ja ne umrem od sepse, kod kuće me čeka malo dijete!“ – ogorčeno priča Dragana Krkić, koja kaže da su je u operacionu salu odveli tek kada je načelnik to naredio, ali da je za njenu djevojčicu, tešku 3,5 kilograma, bilo kasno.

Dragana Krkić kaže da joj je dr Hadži Ranđelović priznao krivicu kada ga je poslije tragedije pitala zašto su prolongirali porođaj.

– Kriv sam, ne znam šta se desilo. Moraš da me shvatiš i prihvatiš situaciju, koliko god tragična bila. Rekao mi je: „Mene su mogla da zgaze kola na ulici i da te ne porodim“. Na moju opasku da bi me u tom slučaju porodio neko drugi, uzvratio je: „Zamisli da je dijete rođeno sa nekom anomalijom i da je zbog toga umrlo ili da je živjelo pet-šest godina i da su ga poslije toga udarila kola!“ – ogorčeno prepričeva Dragana ljekarove „riječi utjehe“.

Porodica Krkić je protiv bolnice i ljekara podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili teško djelo protiv zdravlja ljudi. Po nalogu tužilaštva, bolnicu će povodom ovog tragičnog slučaja danas posjetiti i zdravstvena inspekcija, koja će ispitati sve okolnosti ovog slučaja.

Dragana navodi da je doktor poslije tragedije pozvao njenog supruga i oca u svoju ordinaciju i pitao ih da li hoće da povuku krivičnu prijavu.

– Pitao je mog oca: „Ko je to prijavio? Dobro bi bilo da se to povuče, da se ne povlačimo po sudovima. Ostalo mi je samo dvije i po godine do penzije. Evo, prihvatiću svu odgovornost, samo da me ne gonite krivično”. Na pitanje moje majke: „Zašto ste mi upropastili dijete?“, kao i zahtjev da joj kaže da li su četiri carska reza bila prioritet dok sam ja ležala u mukama i zašto je primio popadiju preko reda dok se meni pravdao da je u gužvi, odgovorio je: „Ako vam je za utjehu, ovo mi je prvi put da za sve godine prakse izvadim mrtvu bebu!“ – navodi Dragana Krkić.


Izvor: Alo.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline