HISTORIJSKI REKORD GAK “NARODNI FRONT”: Rođeno 46 beba za 24 sata!!!

U prethodnih 24 sata u GAK “Narodni front” obavljeno je 43 porođaja, a rođeno 46 beba. To se nikad nije desilo do sada! Ljekari još ne mogu da vjeruju u “bebi bum” koji im se dogodio i koji nisu vidjeli od 1. marta 1955. godine, otkako je GAK “Narodni front” počeo sa radom. Prim. dr Dragan Jeremić bio je glavni dežurni ljekar na klinici kada se sve to događalo.

thumb460_98426_capture-20161016-134632

“Prosto, od petka ujutru posao je krenuo. Žene su dolazile kod nas u talasima. Mi smo uspijevali da fino i pažljivo sprovedemo sve kako treba. Porodili smo ih bez ikakvih komplikacija. Sve je lijepo prošlo. Ekipa je bila na visini zadatka. Ne samo mi doktori, već i babice, anesteziolozi, instrumentarke, pedijatri.

Carskih rezova bilo je 12. Kapaciteti jesu malo tijesni, ali smo uspjeli da primimo sve žene. Dobrom organizacijom smo ih smiještali i porađali.

I ne samo to, organizovali smo i smještaj poslije porođaja, kada porodilje moraju da leže dva sata u porodilištu poslije završenog porođaja. Klinika je prepuna! Zanimljivo je da je u ovom periodu godine inače povećan broj porođaja, a to ima veze sa datumima kad su začinjane bebe – u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika”, opisuje dr Jeremić.

Ass. dr sci. Radomir Aničić, ginekolog-akušer u porodilištu, kaže za Alo.rs da je to veliki uspjeh svih kolega, veliki posao je urađen i da je najbitnije da su svi dobro.

“Stvarno nikada nisam doživio toliko porođaja. Najviše porođaja bude do 35 tokom 24 sata. Svi smo presrećni zbog fenomenalnih vesti”, kazao je on.

Prof. dr Snežana Rakić, direktorka GAK “Narodni front“, takođe, ne krije radost zbog broja porođaja i beba i kaže da se stvarno to nikad nije desilo.

“Ovo nikad nije bilo! Kad sam jutros vidjela izveštaj oduševila sam se. Presrećna sam! Uspjeli smo sve dobro da završimo i smjestimo sve žene i bebe. Što je najvažnije svi su dobro”, kazala je ona.

Izvor: Alo.rs