Građani, dijelite: Upozorite svoje najbliže, rodbinu, prijatelje! Alarmantno upozorenje građanima…Posljednjih dana društvenim mrežama, a najviše Facebookom, kruži alarmantno upozorenje u kojem se građanima Bosne i Hercegovine skreće pažnja na pojavu rumunjskih kriminalaca koji vrebaju na benzinskim pumpama.

U ovom upozorenju se naglašava da besplatno dijele privjeske za ključeve u kojima, navodno, ima čip na kojima kriminalni tipovi prate građane i koriste priliku da provable u kuće ili stanove kada u njima nema nikoga:

– Upozorenje za sve! Ovih dana na mnogim mjestima-benzinskim pumpama ili na parkiralištima, dijele se besplatno privjesci za ključeve i mali kič nakit za vaš auto… Te stvari ne uzimajte!!! U tome je ugrođen čip… Kriminalni tipovi vas prate sa benzinskih pumpi sve do kuće i na taj način prate kada ste kod kuće i kada niste… Kada ste odsutni, koriste priliku da provale u vaš stan-kuću! Radi se o rumunjskim kriminalcima koji su izmislili novi način za provale… Molim obavijestite svoje prijatelje… – navodi se u poruci koja kruži internetom.

Nakon našeg saznanja da Facebookom kruži ovo upozorenje, kontaktirali smo dežurnog operativca MUP-a Kantona Sarajevo, u želji da nam nešto više kaže te da li su se građani Bosne i Hercegovine susreli s rumunskim kriminalcima.

– U protekla 24 sata nismo dobivali nikakve žalbe građana da su opljačkani i slično. No, to ne znači da ovo upozorenje treba zanemariti. Najbolje je da sutra kontaktirate portparola MUP- KS Irfana Nefića, koji bi vam mogao nešto više kazati da li je policija zaprimila ovo ili slično upozorenje – kazao je dežurni operativac MUP-a KS za Avaz.ba.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline