Grad u BiH u koji NIKO NE MOŽE UĆI ako je rođen u BiH…

U Bosni i Hercegovini niknuo je prvi potpuno arapski grad, što znači da su vlasnici svih kuća Arapi. To je ujedno i prvo naselje zatvorenog tipa, potpuno ograđeno visokom ogradom i s privatnim osiguranjem.

sa2

BiH građanima je ulaz zabranjen.

U naselju u Tačinu, jugozapadno od Sarajeva, izgrađeno je 160 kuća, prateći sadržaji i veliko umjetno jezero u sredini. Kako su svi postojeći objekti rasprodani, grade se dodatne stambene jedinice. Kupci tih kuća također su Arapi.

U ovaj mali grad je ulazak i obilazak lokalnom stanovništvu dopušten samo van ljetne sezone, i to u određenom terminu.

“Vlasnici kuća su Arapi i oni se ne žele miješati s lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kada je riječ o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i žele da ih u tome nitko ne ometa i čudno ih promatra“, rekao je sugovornik BiznisInfa koji je zamolio anonimnost, za TheBosniaTimes

“Zbog toga je ovaj grad idealan za njih, jer se tu osjećaju kao kod kuće, samo što su posvuda voda i zelenilo. Oni će ovdje provoditi ljetne mjesece u ugodnoj klimi, a potom se vraćati u svoje domove”.

Kuće su prodavane po 150 do 160 hiljada eura, a da nisu ni bile nuđene na bh. tržištu, ali da u Kuvajtu, odakle je vlasnik, “nisu silazile s TV-a”.

Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine.

Pogledajte video:

Izvor: Jutarnji list