“GLADNA SAM, NEMAM NOVAC ZA HRANU”: Pogledajte što je učinila škola, plakat ćete

Jodie White majka je djevojčice koju je škola ostavila da ‘gladuje’ zbog toga što je ona zaboravila podmiriti račun školskog ručka.

thinkstockphotos-78773500 (1)

Osnovna škola Brede nalazi se u St Leonardsu u britanskoj pokrajni East Sussex, a ravnateljica je izjavila kako školska dužnost nije da nahrane baš svako dijete, piše Mirror.

Ljutita majka Jodie White rekla je kako joj se gadi takav stav – njezinoj su malenoj kćeri za ručak dali komadić kruha jer je zaboravila platiti ručak, račun koji je iznosio dvadesetak kuna.

Naime, 28-godišnja Jodie je zaboravila uplatiti novac za ručak kćeri Sammy-Jo zbog čega je devetogodišnjakinja ostala gladna. Škola je odbila nazvati majku da uplati novac.Zbog toga je Sammy-Jo cijeli dan bila gladna i nije se mogla koncentrirati na satu, tvrdi Jodie.

“Zaboravila sam platiti samo jedan dan, to se može dogoditi bilo kome. Oni su odbili nahraniti moje dijete, a dali su joj samo komadić starog kruha, nisu ga namazali čak ni maslacem”, ljuta je Jodie.

“Nisu se niti podrudili kontaktirati me kako bih donijela novac. Ostavili su je gladnu čitav dan. Ne znam niti jedan drugi slačan primjer, mislim da je takvo ponašanje odvratno”, majka nije birala riječi.

Ravnateljica Nicole Cummins nimalo ne žali zbog svog postupka. Rekla je kako je online plaćanje ručka uvedeno prije nekoliko mjeseci, a na svakom je roditelju da skrbi za svoje dijete.

“Škola ima online sustav plaćanja za obroke, a prihvaćamo i plaćanje unaprijed. Ukoliko roditelj ne plati ručak, djetetu će biti ponuđen kruh i voće. Svi su roditelji vrlo svjesni ove politike koja se provodi već mjesecima”, stroga je ravnateljica škole.

Ipak, Jodie se ne slaže i kaže kako su njezinoj kćeri ponudili komadić kruha ILI jednu voćku (u ovom slučaju radilo se o paketiću grožđica?!).

“Mnogi u zadnje vrijeme postavljaju pitanja o prehrani djece prije odlaska u školu, a meni ta škola odbije nahraniti dijete samo zato što sam ja zaboravila platiti račun… Pitala sam ih zašto me nisu nazvali tako da mogu odmah platit ili joj donijeti ručak u školu. Odgovorili su mi kako nisu imali dovoljno osoblja. S druge strane, ako vaše dijete smatraju predebelim, jako vas brzo zovu, no gladno dijete očito nije toliko bitno”, kaže Jodie.

Dodaje i kako je pregledala školski statut i da se stavka o kruhu i voću ne spominje.
Djed malene Sammy-Jo ponudio je školi platiti deset obroka kako bi svako dijete koje se nađe u istoj situaciji moglo dobiti ručak.

“Da moja kćer ovaj incident nije spomenula kad je došla kući, cijeli bi joj tjedan davali kruh za ručak”, zaključuje Jodie koja je očito zaboravila platiti malo više od jednog obroka.

Izvor: net.hr