EVO ZAŠTO SE DEBLJATE: Znanstvenici otkrili U KOJE DOBA DANA bismo zapravo trebali jesti

Ljudi koji preskaču obroke, jedu u pokretu ili kasno navečer lošijeg su zdravlja od osoba koje imaju redovne obiteljske obroke, utvrđeno je najnovijim istraživanjem.

0628007.48

Autori analize nutritivnih efekata na temelju prehrambenih navika sugerirali su da vrijeme obroka kao i grupni obroci imaju pozitivne učinke na zdravlje i dijetetske rezultate, piše Medical Daily.

Znanstvenici s Kraljevskog koledža u Londonu i sa Sveučilišta u Sao Paolu su u studiji objavljenoj u britanskom časopisu Proceedings of the Nutrition Society naveli da je neophodno provesti još istraživanja kako bi se utvrdio učinak neredovnih i nepravilnih obroka na vjerojatnost razvoja dijabetesa tipa 2, visokog krvnog tlaka i pretilosti.

Dr. Gerda Pot, predavačica prehrambenih znanosti na Kraljevskom koledžu u Londonu i suautor studije je izjavila:

“Izgleda da ima istine u izreci ‘Doručkujte kao kralj, ručajte kao gospodin, a večerajte poput siromaha’. Međutim, ovo zahtijeva dalja istraživanja“.

“Iako smo danas informiraniji i svjesniji što treba jesti, i dalje se vodi polemika oko pitanja koji obrok nam daje najviše energije”, kaže.

“Iako dokazi ukazuju da je unošenje kalorija kasno navečer povezano s pretilošću, daleko smo od razumijevanja treba li opskrba tijela energijom preko hrane treba biti ravnomjerno raspoređena preko čitavog dana ili doručak treba biti najobilniji obrok”, rekla je dr. Pot.

Izvor: net.hr