EVO KAD GA HAPSE: Zapad planira raspisivanje međunarodne poternice za Dodikom!

Dodika hapse u utorak! Predsednik Republike Srpske opasno je naljutio SAD i EU zbog referenduma, tako da po ubrzanom pripremaju scenario kako bi se sklonio sa političke scene i stavio iza rešetaka.ć

milorad-dodik-referendum-41-620x350

– Čelnici ambasade jedne zapadne zemlje u Sarajevu zatražili su detaljne informacije o navodnim Dodikovim zloupotrebama prilikom uzimanja kredita od Pavlović banke iz Bijeljine. Oni vrše uticaj na Tužilaštvo BiH da ukoliko se Dodik ne pojavi na zakazanom saslušanju u ponedeljak u Sarajevu protiv njega bude izdat nalog za raspisivanje međunarodne poternice – navodi izvor Alo! i dodaje da se u diplomatskim krugovima izuzetno negativno komentarisane “duge cevi” ispred institucija RS.

Paralelno sa ovim postoji plan da se Dodik optuži za krađu lokalnih izbora u Banjaluci i da onda dođe do “narodnog bunta” i tako predsednika RS primoraju da odstupi sa vlasti. I po ovom scenario bi nakon toga usledilo njegovo hapšenje, a za ovu operaciju navodno je zadužen Amerikanac Rafi Gregorijan, zajedno sa svojim specijlanim timom, koji se već nalazi u Budimpešti.

Reč je o nekadašnjem supervizoru za brčko, koji je u periodu od 1993. do 2006. aktivno služio kao oficir u vojsci SAD, i to na Kosovou i BiH, a potom je prešao u Pentagon.

Izvor: telegraf.rs