ESTRADA U PANICI: Brena, Boba i Goca na saslušanju?! EVO ZAŠTO…

Policija otkrila da su Brena i Boba bili prisutni prilikom primopredaje dokumenata za jedno ukradeno vozilo. Odbrana „kraljice auto-mafije“ Tatjane Mioković predložila da sudija sasluša i Gocu Božinovsku.

tatjana-miokovic-lepa-brena-slobodan-boba-zivojinovic-gordana-goca-bozinovska-1479506517-1038529

Pevačica Gordana Goca Božinovska predložena je juče u Specijalnom sudu u Beogradu za svedoka u postupku protiv takozvane estradne auto-mafije, a pozive za sud dobiće i nastavku suđenja i Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović, saznaje Kurir.

Tokom pripremnog ročišta, koje je održano juče u Specijalnom sudu u Beogradu, odbrana optužene Tatjane Mioković, inače Brenine kume, kako naš izvor navodi, predložila je da Božinovska bude saslušana o vlasništvu nad vozilom koje je kupila.

– Policija je tokom istrage došla do informacija da su Brena i Boba bili prisutni prilikom primopredaje dokumenata za jedno vozilo. Zbog toga, sudsko veće će tokom postupka verovatno i njih pozvati za svedoke, kako bi pojasnili ko je bio prisutan i šta su tačno čuli i videli – otkriva izvor Kurira iz suda.

Osim Tatjane Mioković, optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeni su i njen nevenčani suprug Zoran Janković, Marija Bakalić, Milan Jarić, Goran Lovrić, Boško Tarajić, Zoltan Molnar, Ivan Ćirić, Mladen Miščević i Branislav Božović.

Tatjana Mioković i njen nevenčani suprug, podsetimo, uhapšeni su prošle godine u velikoj međunarodnoj akciji policija nekoliko zemalja zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane kriminalne grupe bavili falsifikovanjem isprava za ukradena vozila visoke klase, kao i pranjem novca zarađenog od trgovine automobilima. Kraljica auto-mafije, kako su je tada mediji prozvali, položila svoju kuću kao jemstvo, kako bi se branila sa slobode.

Brenina kuma je tokom istrage negirala da ima bilo kakve veze s preprodajom ukradenih automobila, a nakon njihovog hapšenja otkriveno je da su ona i njen suprug bliski prijatelji s poznatim srpskim estradnim ličnostima. Odbrana Tatjane Mioković predložila je i saslušanje izvesne Tamare Kovačević, Vesne Kurteš, kao i Angeline Marić.

Advokat
SPECIJALNI SUD NIJE NADLEŽAN

Advokat Dragan Palibrk, branilac Zorana Jankovića, potvrdio je juče za Kurir da je, posle pripremnog ročišta, početak suđenja zakazan za 1. decembar.

– Tvrdim da je optužnica veštačka tvorevina samo kako bi postupak bio u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Naime, smatram da ni ovo tužilaštvo ni ovaj sud nisu nadležni da vode postupak, jer nema reči o tome da je u pitanju organizovana grupa, niti pranje novca, već se našim klijentima sudi za falsifikovanje isprava – kaže Palibrk i navodi da je od suda zatražio da iz spisa izdvoji sve naredbe o prisluškivanju telefonskih razgovora, kao i transkripte razgovora, audio i video snimke, jer smatra da su nezakonito pribavljeni.

Izvor: kurir.rs