DRAMA: Mučio mače do smrti, pa na komšije potezao pištolj

Udruženje ORPAK iz Kruševca saopštilo je da je podnelo Osnovnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv Nišlije T.K. (65) iz naselja Brzi brod zbog sumnje da je komšijinu mačku uhvatio specijalnom klopkom, a potom je mučio nanevši joj povrede od kojih je uginula.

ytqktkqturbxy8ynda4otdjnjfimmu1mtviowrindg1ztyznjhjy2y3mi5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Policija je protiv osumnjičenog podnela dodatno krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti jer je u toku rasprave sa vlasnikom mačke Dragomirom Đorđevićem i njegovim sinom Brankom, mahao pištoljem i pretio da će ih pobiti. Incident se desio 30.oktobra oko 11 časova u ovom niškom prigradskom naselju.

– Čuo sam tužno mjaukanje mačke u samrtnom ropcu. Onda sam video komšiju kako našu mačku koja se nalazi unutar klopke, bode nekom šipkom. Viknem mu: “Što mi ubi mače komšijo?”. On kaže: “Nije tvoje”. Preskočim ogradu i uzmem kavez, ali mi ga je oteo iz ruku. Posle smo čuli da je pričao da mu je mače pojelo pola pileta i dve ribe. Razumeo bih da ga je u besu udario, ali on je imao specijalnu klopku za hvatanje mačaka koja se automatski zatvara kada mačka uđe i povuče mamac. Sad nam je jasno gde su nestale sve naše mačke prethodnih godina – priča Dragomir.

Čovek navodi i da je pozvao sina Branka koji je, preskočio ogradu, oteo klopku i dodao ocu. Pošto je oteo kavez, došlo je do rasprave sa komšijom koji je otrčao u kuću i vratio se sa pištoljem u rukama i zapretio da će ih pobiti. Brzom intervencijom policije, sprečena je eskalacija nasilja.

U niškoj policiji zvanično je potvrđeno da je protiv muškarca starog 65 godina podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Komentar T.K. nismo uspeli da dobijemo. Žena koja se javila na kućni telefon prvo nam je spustila slušalicu a potom je rekla da tu nema takvog. Nakon odlaska na kućnu adresu, supruga T.K. je rekla da on nije kod kuće a da ona neće da komentariše.

Fatalne povrede

Branko kaže da je odmah mače odneo kod veterinara koji ga je pregledao i dao mu terapiju, ali da je od zadobijenih povreda uginulo toga dana oko 19 časova.

– Nestalo nam je do sada osam mačeta, a da nismo znali šta je sa njima. Dva koja su se vratila imala su iste povrede kao i ovo koje je uginulo – kaže Branko.

Izvor: blic.rs