Doktor joj je rekao da je njeno nerođeno dijete bolesno i da treba abortirati: Nakon nekoliko mjeseci saznala je da ju je doktor cijelo vrijeme lagao!

Majka dvoje djece, bila je prestrena kada je sazanla da je ponovo trudna.

581796e7-0fc8-4aa1-ae50-1a0d0a0a0a6c-doktor7-690x480

No, onda saznala da nosi dijete sa Downovim sindromom.

Nedugo, nakon toga, kada je njena prijateljica rodila svoje prvo dijete, Kortni je napisala potresno pismo svom ljekaru.

“Dragi doktore, prijateljica mi je nedavno ispričala kako joj je ljekar na prenatalnom sonogramu rekao da je sa njenom bebom sve u redu.”

Kada je njen sin rođen sa Downim sindromom, posjetila je istog ljekara.

Tada joj je rekao: “Zar ti nisam rekao da je savršen”.

Ona u pismu nastavlja:

“Bila sam sretna zbog svoje prijateljice, ali me je preplavila tuga zbog onoga što se meni dogodilo. Voljela bih da ste i vi bili kao taj ljekar i da ste me podržali. Umjesto toga, vi ste predložili da prekinem trudnoću, a ja sam bila prestrašena.”

Umjesto da ste me podržali, vi ste govorili kako će naš kvalitet života biti jako loš uz dijete sa Downovim sindromom i da treba da razmotrimo želimo li da ga zadržimo, a ja sam vam čak i rekla koje ime želim da dam svojoj kćerki.”

Napisala je da je od te posjete bila prestrašena, kao i svakog narednog pregleda.

To je bio najteži period u njenom životu.

Njeo dijete je bilo savršeno, te nikako nije mogla podnijeti činjenicu da ju je doktor cijelo vrijeme lagao.

U pismu dalje stoji:

58179739-f8b0-49f7-88d5-1a670a0a0a6c-doktor8pg-previeworg

“Nisam ni ljuta, ni ogorčena, samo sam tužna. Tužna sam jer vam oni detalji poput preslatkih malih prstića, malih pluća, slatkih malih očiju i ušiju ništa ne znače. Tužna sam jer mislite da dijete sa Downovim sindromom utječee na kvalitet života i tužna sam što ste danas možda nekoj drugoj budućoj mami to rekli.”

Kortni je na kraju napisala da je njena kćerka samo poboljšala kvalitet njihovih života, te mnoge dirnula.

Ona im je zparavo otkrila šta je to čista ljubav.

“Zato vas molim da sljedećeg puta kada majka dođe sa bebom u stomaku, bebom koja ima Downov sindrom, recite toj majci istinu, recite joj da je njeno dijete savršeno.”

Izvor: novi.ba