DOKAZANO: Muškarci koji ožene inteligentnije žene – ŽIVE DUŽEKoliko je ženski mozak moćan, dokazuju i nova istraživanja. Znanstvenici su utvrdili kako muškarci koji ožene inteligentnije žene i žive dulje, sretniji su i manje oboljevaju.

Nova istraživanja pokazala su da žene itekako mogu produžiti život svom muškarcu.

Naime, u jednom istraživanju koje je objavio portal BrightSide, istraživači su proučavali zdravlje blizanaca. Utvrdili su kako okolina, u kojoj se nalazi osoba, igra veliku ulogu u razvijanju demencije (gubitka pamćenja) u kasnijoj životnoj dobi.

Osim toga, muškarci s pametnom žemnom su puno sretniji, a i manje obolijevaju. Znastvenici objašnjavaju da je to zato jer inteligentniji partner potiče, odnosno stimulira rad mozga svog odabranika. To je korisno za oboje, a pogotovo u kasnijoj dobi. Nekad se teško zaljubiti u takve žene jer su odgovornije i neovisnije što muškarcima nekad ne odgovara pretjerano. Ipak, s takvom ženom se definitivno isplati ostariti.

“Ono što se dječacima nikada ne govori što bi trebali učiniti, ako žele živjeti dulje, jest oženiti inteligentnu ženu. Ništa ne štiti bolje od inteligencije”, izjavio je Lawrence Whalley sa Sveučilišta Aberdeen.

Pogledajte video:


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...