Djevojka (20) je primetila OVE SIMPTOME, rekli su joj da nije ništa, SADA SE BORI ZA ŽIVOTHrabra Beograđanka, uprkos svim nedaćama, ne skida osmeh sa lica. Za bolest je saznala u maju. Naš list je mesec dana nakon toga objavio apel kada je bilo potrebno do deset davalaca trombocita dnevno za njeno lečenje. Da bi ova 20-godišnjakinja dobila bitku za život, sada je potrebno da se sakupe pare za transplantaciju.

– Stalni umor i povećane limfne žlezde bili su prvi simptomi koje sam osetila na proleće. Otišla sam na pregled kod lekara opšte prakse, gde mi je doktorka dala da pijem antibiotike, rekavši da je to samo zbog tempa života. Već šest godina se bavim orijentalnim plesom, a student sam i Fakulteta za bezbednost, te sam pomislila da sam možda zaista samo iscrpljena. Kada je stanje postajalo sve gore, otišla sam kod hematologa, gde sam doživela šok – saopšteno mi je da imam leukemiju. Morala sam da pauziram život na neko vreme. Prošla četiri ciklusa hemoterapija. Sada sam u Istanbulu i čekam transplantaciju – objašnjava Anastasija.


Već nedelju dana naša sagovornica je u Turskoj zbog analiza pred operaciju, donori koštane srži biće njeni roditelji. Do sada je sakupljeno 40.000 evra, a potrebno je još 90.000 kako bi procedura bila obavljena.

– Moje stanje je alarmantno, imam 4,28 odsto kancerogenih ćelija, a operaciju je moguće raditi samo ako su one ispod pet odsto. U Srbiji nema uslova za transplantaciju te je ovo bilo jedino rešenje. Ako se novac ne sakupi na vreme, a kancerogene ćelije uvećaju, sva moja borba do sada biće uzaludna – priča ova hrabra devojka dodajući nekoliko rečenica koje teraju suze na oči:

– Pustim muziku i zamišljam kako plešem, to mi daje energiju. Umetnost je moj lek. Jedva čekam da ozdravim i još jednom zaigram na sceni. Kao zdrava osoba.

Kako uplatiti pomoć

Svi humani ljudi mogu da pomognu da Anastasija dobije bitku za život, uplatom sredstava na Broj žiro računa: 160-486124-02. U odeljku primalac upisuje se: Humanitarna fondacija Budi human – Aleksandar Šapić, a u svrsi uplate: Donacija za Anastasijino lečenje. Poziv na broj i model nisu potrebni.


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...