DJEVOJČICI (11) OTKRIVEN TUMOR: Ono što su uradili njeni drugari ostavilo je i odrasle bez teksta

Ivi Bijelić 11-godišnjoj devojčici iz Herceg Novog, doktori su dijagnostikovali retku i opasnu bolest – tumor kostiju.

c1eca67815423f98b2764cc083310ac5

Njoj je preporučeno dalje lečenje u Italiji, a kako porodica nije imala dovoljno sredstava da to i ostvari, Ivini školski drugari su bez trunke oklevanja krenuli u akciju.

Umesto da leto provedu uz sladoled i more, drugari Ive Bijelić su odlučili da ga iskoriste za nešto što je zaista važno. Samoinicijativno su se okupili i počeli skupljanje novca za njeno lečenje u Italiji. Sve je počelo odlaskom od vrata do vrata gradskih solitera u potrazi za sredstvima, da bi uskoro cela akcija dobila neverovatan odjek u čitavom gradu.

Od Igala do Bijele, deca su počela da se organizuju u skupljanju sredstava za bolesnu devojčicu, te je njen odlazak u Italiju na lečenje, iz dana u dan postajao sve realniji scenario.

Njihov primer su uskoro zapratili i ostali Novljani, pa je tako Saša Kulinović trčao čak 80 kilometara oko Bokokotorskog zaliva, kako bi skupio novac za njeno lečenje. Lokalni odbojkaški i košarkaški klubovi su se takođe priključili akciji, dok su i “momci iz kraja”, napravili humanitarni turnir u basketu 3 na 3. Ipak, tu se nije stalo…

Izvor: blic.rs